Szikora nem utazik

Ma rendezik a II. labdarúgóliga 11. fordulóját. Bacsfán a kétszeres szlovák bajnok 1.FC Košice gárdáját fogadják, de már nem Róbert Paldannal a kispadon. A DAC Rimaszombatba utazik, s a mérkőzésnek különleges töltést adhat, hogy több egykori DAC-játékos is pályára lép a gömörieknél.

Bacsfán vendégszerepel ma a kassai 1.FC, a hazai kispadon azonban már nem Róbert Paldan fog ülni. Örzsik Ödön felvételeBACSFA – PALDANTÓL ELKÖSZÖNNEK

Játékoskerete alapján az újonc a jelenlegi 11. helytől többre lenne hivatott, a klubvezetés hétközi lépése azonban mégis váratlan volt: menesztették Róbert Paldan edzőt. „Egyelőre szabadságon van, de felbontjuk vele a szerződést” – erősítette meg tegnap a hírt Németh Jenő csapatmenedzser. Elmondása szerint a szponzorok nem Paldan szakmai munkáját és a futballisták felkészítését kifogásolták, hanem a klubvezetéssel való rossz kommunikációját. „Edzői kvalitásait elismerjük, az öltözőben valóban fegyelmet tartott, senki sem hiányozhatott edzésről, ugyanakkor a szponzorok, valamint a klubvezetés többször is szeretett volna leülni vele, megbeszélni és egyeztetni az elképzeléseket, amire nem volt hajlandó.” Paldan szerződése eredetileg december végéig szólt, a mai, 1.FC Košice elleni bajnokin azonban már eddigi helyettese, Ľubomír Lauko ül a bacsfai kispadon. Németh Jenő lapunknak elmondta: 2-3 kiszemeltjük már van a vezetőedzői poszt betöltésére, s néhány napon belül eldől, hogy a továbbiakban ki irányítja majd a csallóközieket.

1.FC KOŠICE – LAURINEC ÉS TITTEL IS SEGĺT?

A legfontosabb hír: a játékosok ezúttal nem sztrájkolnak Kassán, s így az 1.FC elutazik Bacsfára. A klub körüli helyzet azonban továbbra sem javult, ráadásul sárga lapok miatt nem hiányozni fog a csapatkapitány Sapara, többen sérültek, Nagy Róbert pedig családi okok miatt nem lesz ma bevethető. „Néhány tapasztaltabb játékos szerencsére visszakerült a keretbe, Mati, Vágner, Lapšanský is pályára léphet, de az ificsapatból is jönnek velünk játékosok – árulta el érdeklődésünkre Andrej Daňko, az 1.FC edzője. – A csapat a jövőt illetően továbbra is bizonytalanságban van, és ez aligha segíti a meccsre való összpontosítást.” Jövő csütörtökön kerekasztal-beszélgetésre kerülhet sor a kassai foci jövőjével kapcsolatban, amelyre Vladimír Markovič vállalkozó Zdenko Trebuľa kassai polgármester mellett meghívót küldött a Szlovák Labdarúgó Szövetség elnökének és főtitkárának, František Laurinecnek és Dušan Tittelnek is.

DAC – FOLYTATJÁK A JÓ SOROZATOT?

Az utóbbi három fordulóban veretlen csallóköziek gyakorlásait a betegállományban lévő Szikora György távollétében asszisztense, Dušan Ábrahám irányította. A vezetőedző pénteken ugyan megjelent az öltözőben, de csak azért, hogy a DAC-játékosoknak sok sikert kívánjon a mai gömöri találkozóhoz, ő ugyanis nem tart a csapattal Rimaszombatba. A futballisták hangulatán alighanem javított a pénteki fizetésosztás is. Ami a sárga-kékek játékosállományában bekövetkezett változásokat illeti, büntetése letelte után ismét csatasorba állhat a középpályás Gabriel Majoroš, illetve a sérüléséből felépült szenegáli Niang. A klubvezetés azon dolgozik, hogy a kollektívával készülő irániak közül ketten már a rimaszombati összecsapáson pályára léphessenek.

RIMASZOMBAT – OTTHONI GYŐZELEMRE VÁRVA

„A keddi kupamérkőzés miatt ezen a héten több szabadot adtam a fiúknak, de egyébként úgy készülünk a rangadóra, mint bármelyik másik mérkőzésre” – tudtuk meg Peter Zelenskýtől, a gömöriek edzőjétől. A rimaszombatiak sorában néhány DAC-ot is megjárt futballista is helyet kap. Németh Krisztián, Domik és Piszár is viselte már a sárga-kék mezt. „Nem hiszem, hogy ez bármiféle gondot jelentene. Legfeljebb nagyobb erőbedobásra sarkallja őket ez a tény, s végre az új stadionban is nyerni tudunk” – vélekedett Zelenský. (jgj, ái, bt)

A bajnokság állása:

1. Podbrezová 10 6 4 0 16:6 22

2. Šaľa 10 5 4 1 15:8 19

3. Rim. Sobota 10 5 4 1 11:5 19

4. Senec 10 5 3 2 18:10 18

5. Prešov 10 4 5 1 16:9 17

6. Prievidza 10 4 3 3 14:12 15

7. Kys. Lieskovec 10 3 5 2 8:6 14

8. Ličartovce 10 3 4 3 15:11 13

9. Vranov 10 4 1 5 8:13 13

10. Humenné 10 3 3 4 13:18 12

11. Báč 10 3 2 5 8:15 11

12. Senica 10 2 3 5 12:15 9

13. DAC 10 2 3 5 12:18 9

14. Nitra 10 2 2 6 8:11 8

15. Rapid 10 2 2 6 8:16 8

16. FC Košice 10 2 2 6 10:19 8

A mai műsor (15.00): Senica– Kysucký Lieskovec, Senec–Humenné, Rim. Sobota–DAC, Prievidza– Ličartovce, Nitra–Podbrezová, Báč –1. FC Košice, Prešov–Šaľa. (10.30): Rapid–Vranov.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?