Szikora ismét Rimaszombatban

Rimaszombat. Jó teljesítményt nyújtott a II. labdarúgóliga legutóbbi sorozatában az átalakított és megfiatalított gömöri együttes, amely az előkelő harmadik helyen végzett. Kilenc ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az éllovas nagyszombati gárda.

Piszár József (Tauris-mezben) jól játszott a múlt heti előkészületi mérkőzéseken. A bal alsó sarokban Szikora György sportmenedzser látható, aki edzőként már ült a gömöriek kispadjánEugen Vojtišek és Somogyi Tibor felvételeVladimír Goffa vezetőedző (a tavaszi idény előtt Vladimír Rusnáktól vette át a stafétabotot) tehát továbbra is élvezi a szakvezetés bizalmát. Komoly terveik lehetnek a rimaszombatiaknak, hiszen viszszahívták az egykori trénert, Szikora Györgyöt. Ezúttal azonban nem a kispadon foglal helyet az ismert szakember...

Vas Ferenc klubelnök: „Július elejétől sportmenedzseri beosztásban dolgozik a szakosztályunkban, figyeli a kiszemelt játékosokat, akiket az ő javaslatára – természetesen a főszponzor beleegyezésével – próbálunk majd leigazolni.”

Ezúttal is változott a gömöriek kerete, öt kulcsjátékos is távozott: R. Hrnčár és Spišák Rózsahegyre, P. Staňo Nagyszombatba, Chlebek České Budějovicére ment, Žiga pedig külföldön (?) folytatja. Az utóbbi angolosan lelépett, egyelőre nem tudni, melyik csapatot választotta. Šuhaj és Ďuriš többször is ment próbajátékra, ám úgy tűnik, a klubcseréből nem lesz semmi. „Egyik napról a másikra szétesett a védelem tengelye. Éppen ezért gyorsan leigazoltuk a puhói Ľ. Staňót, a zsolnai Friga pedig féléves vendégjátékra érkezett. Nagy szükségünk lenne még egy tapasztalt hátvédre, remélem, Szikora György hamarosan jön az ajánlatokkal. Szeretnénk leigazolni a bártfai Vaškót, már ezen a héten megegyezhetünk a kelet-szlovákiaiakkal. Több játékossal is tárgyaltunk a közelmúltban, valamennyien (Gáspár – Inter, Palšo – Prešov, Teplanský – Topoľčany) jöttek is volna, ám klubjuk más véleményen volt. Jelenleg 18 tagú kerettel rendelkezünk, még két erősítéssel számolunk” – nyilatkozta lapunknak Vas Ferenc szakosztályelnök.

Már június 19-én elkezdték a nyári alapozást a rimaszombatiak, az első héten hazai környezetben tréningeztek, majd négynapos jolsvai edzőtáborozás következett, melynek zárónapján, Kuntapolcán 3:1 arányban legyőzték a szuperligás kassaiakat. Ezt követően a Tauris-stadionban 2:2-t játszottak az élvonalba visszakerült nagyszombatiak ellen. A hét végén a rimakokovai tornán vettek részt, és az élen végeztek. A 23. alkalommal kiírt viadalon a mosonmagyaróváriakat 11-esekkel győzték le (a rendes játékidő után 2:2 volt az állás), a döntőben pedig 3:1-re verték a DAC gárdáját.

„Kétnapos szünet után kedden elkezdődik a nyári felkészülés utolsó szakasza, szombaton a feledi tornán indulunk, itt is két mecscset játszunk, majd hazai környezetben folytatódik az alapozás. Július 20-án pedig már el is kezdődik a pontvadászat, a Podbrezová otthonában lépünk pályára. Egy biztos, nem lesz könnyű dolgunk. Hogy mik a terveink? Jó és közönségcsalogató futballt szeretnénk játszani, ez az elsődleges célunk. Most sem gondolunk a feljutásra, sikeresen szeretnénk folytatni a csapatépítést – mondta búcsúzóul Vas Ferenc.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?