Szikora helyett Szaban

Dunaszerdahely. Tegnap délelőtt új edzőtrió irányításával elkezdték a felkészülést a dunaszerdahelyi futballisták.

Dunaszerdahely. Tegnap délelőtt új edzőtrió irányításával elkezdték a felkészülést a dunaszerdahelyi futballisták. A legfelső tréneri képesítéssel rendelkező Szaban Tibor – annak idején ő lőtte Münchenben a Bayern elleni KEK-találkozón a DAC gólját, később évekig Malajziában futballozott – váltja a kispadon Szikora Györgyöt, akinek a szerződése a hónap végén jár le. Vele együtt távozik az eddigi másodedző, Marián Novotný is.

A 38 éves Szaban munkáját (legutóbb Nádszegen tevékenykedett) Karol Krištof (Dunajská Lužná) segíti, a kapusokkal pedig Majthényi Lóránt foglalkozik.

Ami a keretben történő változásokat illeti, féléves bacsfai kitérőt követően várhatóan visszatér Németh Krisztián. A sárga-kékek a púchovi Privarčák és Medgyesi jöveteléről a napokban folytatnak tárgyalásokat. Valószínűnek látszik, hogy a vendégjátékosok közül Erős (Petržalka), Šimček (Žilina) és Kováč (Púchov) ősszel is DAC színeiben kergeti a labdát.

Mint ismeretes, Petr Kašpar is vette a kalapját, immár ligetiek menedzsereként ügyködik. Csóka Zoltán klubtitkártól megtudtuk: Vladimír Veselý iránt az FC Košice érdeklődik, Jozef Olejníkot pedig szívesen látná a Podbrezová.

Az első gyakorláson öt ifjúsági játékos is részt vett: Horváth Tibor, Csiba András, Németh András, Piros László és Ladislav Tomko.

Szikora György nem tagadta, alaposan meglepődött, amikor kedden este telefonon közölték vele, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését. „Természetesen aprólékosan kidolgoztam az edzéstervet, de már nem lesz rá szükség. Egy biztos, jóval korábban szólhattak volna, sokáig hitegettek. Több külföldi – szíriai és algériai – és hazai ajánlatot kaptam, de valamennyit visszautasítottam. Elképzelhető, hogy egy II. ligás egyesületnél menedzserként dolgozom majd.” (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?