Szikora helyett Liba

Dunaszerdahely. A DAC új vezetése megelégelte a sárga-kékek mélyrepülését. Első lépésként menesztette Szikora György vezetőedzőt, és segítőjét, Dušan Ábrahámot. Tegnaptól már Dušan Liba kezében van a karmesteri pálca az egykor szebb napokat látott klubnál, munkáját Rostislav Prokop segíti.

„Az FK DAC 1904 Rt. vezérkara a II. ligás futballcsapat szégyenteljes teljesítménye feletti elégedetlenségét kifejezve azonnali hatállyal megvált Szikora György főedzőtől és Ábrahám Dušan segédedzőtől” – olvashatjuk a klubvezetés szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében. Ebből az is kiderült, hogy a játékoskeretben is nagyobb horderejű változásokra, tisztogatásokra kerül sor. Egyeseknek útilaput kötnek a talpára, másokat pedig a B csapatba irányítanak át. A tisztségviselők Szikora György teljesítményéről is elmarasztalóan nyilatkoznak. „A volt vezetőedző nyilatkozataira reagálva megjegyezzük, hogy a mérkőzést nem a labdaszedőknek kell megnyerniük és nem szeretnénk, ha saját kudarcát és eredménytelenségét a mostani DAC-vezetés nyakába varrná. Sajnos, a csapat játékosállományát még az előző vezetéstől örököltük és átigazolási időszak hiányában nem tudtunk erősíteni” – jelölték meg a szakításhoz vezető út legfontosabb ismérveit. A jelek szerint az illetékesek még nem adták fel a kilátástalannak tűnő harcot.

„Teljes gőzzel azon dolgozunk, hogy a klub anyagi és technikai feltételei zökkenőmentesek legyenek és egy megerősített játékoskerettel kivívjuk a bentmaradást. Erre kötelez bennünket az is, hogy a DAC éppen 2004-ben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját” – vázolták fel a jövőképet nyilatkozatukban a dunaszerdahelyi vezetők.

Dušan Liba egyébként 1998 tavaszán, úgyszintén vészhelyzetben vette át az akkor még elsőligás DAC irányítását, ám tűzoltási kísérlete nem járt eredménnyel. Az idény végén a csallóköziek kényszerű búcsút vettek a szlovák élvonaltól. Helyénvalónak tűnik a kérdés, mire lesz képes második nekifutásra?

Szikora Györgyöt alaposan meglepte a vezérkar döntése. „Csütörtökön két órán át tárgyaltam Antal Barnabás klubelnökkel, s azzal váltunk el, hogy az őszi idény végéig én irányítom a gárdát. Tegnap délelőtt felhívott az egyesület első embere, s közölte, nem kell edzésre mennem, mert leváltottak. Nem tagadom, korábban többször megfordult a fejemben, hogy lemondok, ám mindig maradásra bírtak. Pedig voltak komoly ajánlataim... Már a bajnoki nyitány előtt figyelmeztettem a vezetőket, hogy gyenge képességű kerettel rendelkezünk, s komoly gondjaink lesznek. Egyébként éppen tegnap kellett volna megkapnom a tartozást, hiszen eddig csak kéthavi alapbérem kétharmadát fizették ki. Azonban pénz helyett szóbeli felmondást kaptam” – mondta nem kis felháborodással lapunknak Szikora György. (ái, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?