Szerencsés nyitrai győzelem Vágsellyén

<p>Vágsellye. A csereként beállt Šmehyl góljával a vendég nyitraiak 1:0-ra legyőzték a vágsellyei együttest a II. labdarúgóliga hétvégi rangadóján. Ez volt a Duslo első hazai veresége a pontvadászatban.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Nyitráról 70 szurkoló érkezett, akik már a meccs előtt bemelegítettek, görögtűzzel felgyújtották a stadion előtti száraz gyomos területet. Szerencsére gyorsan megérkeztek a tűzoltók, és eloltották a tüzet.

A vágsellyei és a nyitrai polgármester a VIP-páholyban együtt nézte a derbit. Nagy taktikai csatát és kevés gólhelyzetet látott a 755 szurkoló. Mindkét csapat fegyelmezetten futballozott, a hazaiak játékán érződött, hogy sérülés miatt három kulcsember, Szabó, Konopásek és Gešnábel nem léphetett pályára. Látszott, hogy ismerik egymást a csapatok, amelyek elsősorban a biztonságra törekedtek. Végig sportszerű volt a mérkőzés, Ježík bíró csak egy sárga lapot osztott ki, azt is kezezésért. A játékvezető nem fogott ki valami jó napot, a kétes esetekben rendre a vendégek javára ítélt. Ladislav Molnár, a Duslo vezetőedzője már a meccs elején bekiáltotta a bírónak: „Hiába játszanak a nyitraiak Sparta-mezben, ez nem a Sparta, nem kell mindig a javukra ítélni!”

Az első félidőben enyhe mezőnyfölényben futballoztak a nyitraiak, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni, csak távoli lövésekkel próbálkoztak, amelyek rendre célt tévesztettek. Rehák személyesen őrizte a vendégek legveszélyesebb csatárát, a 37 éves Henrich Benčíket, sőt még a védekező középpályásként szereplő, de sok támadást indító Peter Petrášnak is külön embere volt Michal Kružlík személyében.

A szünet után valamelyest megélénkült a játék, ám továbbra is jobbára csak mezőnyjátékot láthattunk. A lelátón többen megjegyezték: „Ez egy tipikus gól nélküli derbi.” De nem lett igazuk. A 68. percben egy előreívelt labdára a csereként beállt Šmehyl csapott le, és a feleslegesen kijövő Kolmokov kapus fölött szemfülesen a hálóba emelt – 0:1.

Pedig a gól előtt a vágsellyeiek voltak aktívabbak, és három formás támadást is vezettek. Molnár edző egyre idegesebb lett, látványosan megtapsolta a bíró egyik téves ítéletét, majd beszólt a meccsellenőröknek is: „Mocskos banda!”

A meccs vége felé a nyitrai kemény mag tagjai két hanggránátot dobtak saját szektorukba, majd görögtüzeket gyújtottak. Ezután a kerítést kezdték volna lebontani, ám erre közbeavatkoztak a rendőrök, akik gumibotjaikkal gyorsan rendet teremtettek.

Elkeseredetten rohamoztak a vágsellyeiek a hajrában, még Kolmokov kapus is előrejött, ám egyenlíteniük nem sikerült. A hazaiakat felbőszítette, hogy Ježík játékvezető a hosszabbításban egy Duslo-szöglet előtt lefújta meccset (a pontrúgásokat általában még engedik elvégezni a bírók).

„Hatalmas taktikai csata zajlott a pályán, nagyon kevés helyzet volt a meccsen. Látszott, hogy ismerjük egymást. Elismerem, szerencsés győzelmet arattunk, a csereként beküldött Šmehyl szemfüles góllal hálálta meg a bizalmat” – nyilatkozta a találkozó után Michal Hipp, a nyitraiak szakvezetője.

„Érződött, hogy tartalékosan léptünk pályára, de játékosaim példásan küzdöttek. Megérdemeltük volna az egy pontot, nagy árat fizettünk egyetlen védelmi hibánkért, amit Kolmokov kapus követett el – értékelte a derbit Ladislav Molnár. – Nem hagyhatom szó nélkül, amit a bírók az utóbbi meccseken velünk művelnek. Szencen és most is ellenünk fújtak.”

Erre a nyugodt természetű Hipp is felkapta vizet. „Csak nem azt akarod mondani, hogy bíróval nyertünk?!” – mondta kollégájának, és elhagyta a sajtószobát…

Erre a Duslo trénere rávágta: „Nem akarok olyan simulékony lenni, mint Hipp, én Laco Molnár vagyok!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?