Szépe János: Győrben vagyok a legboldogabb

szépe

A nádszegi Szépe János kulcsszerepet vállalt a labdarúgó NB II-ben feljutásra álló ETO FC Győr őszi menetelésében. A középhátvédet a győri körülményekről, spanyol edzőjéről és az NB I-es célokról is kérdeztük.

A 27 éves Szépe János a tavalyi szezonban alapembere volt az NB II-es MTK-nak (36 meccs, 2 gól), amellyel kiharcolta a feljutást, de a nyáron távozott a fővárosiaktól. „Június 30-án lejárt a szerződésem az MTK-val. A csapat nem jelezte felém, hogy a továbbiakban számítana rám, így magától értetődő volt a váltás. A Győr bejelentkezett értem, aminek nagyon örültem. Már a megérkezésemkor éreztem, hogy egy nagy múltú klubhoz csatlakozhatok. Találkoztam a sportigazgatóval és más vezetőkkel is, és olyan elképzeléseket vázoltak fel nekem, amelyekkel azonosulni tudtam. A jó feltételek adottak, minőségi pályánkon edzhetünk és komoly szurkolótáborral rendelkezik a csapatˮ – magyarázta döntését a dunaszerdahelyi nevelésű középhátvéd.

Jövőre NB I?

A hátvéd szerint, amikor a szezon előtt megérkezett Győrbe, még nem volt kőbe vésve, hogy a feljutás a cél. „Nem volt konkrét cél a feljutás, stabil csapat szerettünk volna lenni, azzal, hogy a következő idényben viszont már célba vesszük az NB I-et. De ahogy alakult az ősz, éreztük, hogy jó úton haladunk. A tabellán most jelentős az előnyünkˮ – bizakodott Szépe, aki csapata mind a 17 bajnokiján pályára lépett, és az ősszel egyetlen percet sem hiányzott a pályáról.

Az elmúlt hónapokban az ETO stabil teljesítményt nyújtott, aminek köszönhetően a második helyről várja a tavaszi rajtot. Hátránya 5 pont az éllovas Nyíregyháza mögött, előnye 5 pont a harmadik Szegeddel szemben, de mindkét riválisánál egy meccsel kevesebbet játszott. A remek őszi szezont gyakorlatilag csak egyetlen dolog zavarta meg: november végén a győriek 6:0-ra kikaptak a Vasas otthonában. „Az ősszel kiegyensúlyozottak voltunk. Az az egy mérkőzés volt a kakukktojás. Számomra érthetetlen az a vereség, mert nem éreztem a csapaton, hogy rossz passzban lenne. Van ilyen, de ehhez hasonló élményt nem szeretnék többé átélniˮ – szögezte le a védő.

Nemzetközi a csapat

Az NB II-ben a klubok támogatásban részesülnek, ha nem alkalmaznak légiósokat, de az ETO másik utat választott, és a másodosztály „legszínesebb” csapatának számít, miután román, szlovák, brazil, argentin, osztrák és szudáni játékosa is van. „Soknemzetiségű csapatunk van, de mégis nagyon jól működünk együtt. Jó a hangulat az öltőzőben, és ez elősegíti a jó eredményeket.ˮ

Győrben ráadásul a vezetőedző is külföldi, a csapatot a spanyol Antonio Munoz irányítja. „A magyarországi pályafutásom során eddig csak magyar edzőim voltak, ő az első külföldi. Teljesen más mentalitású és habitusú, mint a korábbi edzőim. Sokkal energikusabb és vehemensebb a magyaroknál. Emberileg is nagyon szimpatikus és szakmailag is maximálisan elismerem őt.ˮ

Sikerre éhezve

Szépe biztos benne, hogy sikereket érhet el Győrben, ahol 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá. A klubváltásra egyáltalán nem gondol, remekül érzi magát az ETO-ban, és természetesen vonzza az NB I-ben szereplés lehetősége, ahol korábban már komoly rutint szerzett – Zalaegerszegen 44, Mezőkövesden 9, az MTK-ban pedig 12 élvonalbeli rajtot jegyzett. „Csábít az NB I, de először persze el kell jutni oda. Még a klub dolgozóin is, akikkel minden nap találkozunk, érezni, hogy szeretnének már komolyabb szintre lépni. Győrben mindenki ki van éhezve a sikerre, és ez a mentalitás átragad a csapatra is. Boldog vagyok itt, talán itt érzem magam a legjobban az eddigi klubjaim közül.ˮ

A győriek számára február 4-én, a zuglóiak otthonában rajtol az NB II tavaszi idénye. A téli felkészülés során eddig 3:0-ra verték a somorjaiakat (Szépe is betalált), 5:1-es vereséget szenvedtek a trencséniektől, a hétvégén pedig 1:1-es döntetlent értek el a besztercebányaiak ellen a MOL Akadémián rendezett találkozón.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?