Szép emlék a 3. hely a királyhelmeci U11-eseknek

Cigánd.Királyhelmeciek

Harmadik lett a királyhelmeci U11-es focicsapat a Cigándon rendezett 13. Nemzetközi Utánpótlás Teremlabdarúgó-tornán. Az Ung-vidéket képviselő nagykaposiak a mezőny végén zártak.

A rangos eseményre 12 csapat jelentkezett, akik 3 csoportban körmérkőzéses rendszerben harcolhatták ki a továbbjutást. Minden csoportból az első helyezett játszhatott a tornagyőzelemért. A királyhelmeciek Cigánddal, a Csenger FC-vel és Vásárosnaménnyel kerültek egy csoportba. Két győzelmet és egy döntetlent elérve csoportgyőztesként végeztek, így ott lehettek az érmekért zajló párharcokban.

„Álomszerűen kezdtünk: Cigándot és Vásárosnaményt is legyőztük, a Csenger FC-vel pedig döntetleneztünk. Megérdemelt volt a továbbjutásunk, a fiúk igazán jól mozogtak, ügyesen passzolgattak és erővel is bírták az 1x18 perces játékidőt. Kiváló teljesítményt nyújtott Popália Theo, aki három gólt is szerzett. A hátvédsorban Bernáth Noel jeleskedett szoros emberfogásával, a kapuban pedig Bányácsky Dávid védett bravúrosan. Ám a folytatás már nem sikerült. Magasan kikaptunk a másik két csoport győztesétől, a Sajóvölgye Focisulitól és a nyíregyházai Filo SE együtesétől is. Ennek okát elsősorban abban látom, hogy a csoportmérkőzések során két játékosunk is megsérült, így ők már nem léphettek pályára, s ezzel cserelehetőségeink is kimerültek, mivel csak 8-an utaztunk el a tornára (maximálisan 14 fő volt nevezhető), a pályán pedig 4+1 játékos kellett, hogy legyen. Talán ha többen vagyunk, teljes létszámban, akkor másképp alakulnak a dolgok, de így is túlteljesítettük elvárásainkat. Nagy gratuláció és köszönet ezért a gyerekeknek. Szép emlékként marad meg számukra ez a harmadik hely, hiszen útközben hazafelé többnyire csak a sikerről és az élményekről beszélgettek” – számolt be lapunknak a cigándi eseményekről Panyko Béla, a királyhelmeciek edzője.

A nagykaposiak már nem szerepeltek ilyen jól. Bacso Martin, az Ung-vidéki csapat edzője szerint a legnehezebb csoportba kerültek. „A Svinica (Kassa-vidéki járás), a Junior Šaca és a Filo SE kemény társaságnak bizonyult. A mérkőzések folyamán látni lehetett, hogy ellenfeleink nagyon felkészültek, technikás, átgondolt focit játszanak. Voltak percek, amikor alárendelt szerepet játszottunk, viszont voltak olyanok is, amikor egyenrangú partnerek voltunk. Összességében egy nagyon jó erőfelmérő volt számunkra a torna, tudjuk, miben vannak még tartalékaink, hiányosságaink. Kiemelném Oluwadurotimi Taoreeq Olasupo Smith teljesítményét, aki ha továbbra is ilyen hozzáállással fog focizni, még sokat hallhatunk felőle. Köszönöm a szervezőknek a meghívást, amit nagy megtiszteltetésnek veszünk, a gyerekeknek és szüleiknek pedig az egész napi kitartást.”

A tornaelsőséget eldöntő meccsen a Sajóvölgye Focisuli 1:0-ra győzte le a Filo SE-t.

13. Nemzetközi Utánpótlás Teremlabdarúgó-torna, Cigánd

Tornakrónika

Csoportmérkőzések: Kráľovský Chlmec–Cigánd 2:1, Kráľovský Chlmec–Vásárosnamény 2:1, Kráľovský Chlmec–Csenger FC 1:1.

Svinica–Veľké Kapušany 6:2, Veľké Kapušany–Junior Šaca 1:2, Filo SE–Veľké Kapušany 3:0.

Döntőbeli körmérkőzések: Sajóvölgye–Kráľovský Chlmec 6:0, Filo SE–Kráľovský Chlmec 8:0, Sajóvölgye Focisuli–Filo SE 1:0.

A torna végeredménye: 1. Sajóvölgye Focisuli, 2. Filo SE, 3. Kráľovský Chlmec. 4. Debreceni EAC, 5. Svinica, 6. Csenger, 7. Hajdúszoboszló, 8. Junior Šaca, 9. Cigánd, 10. Mezőkövesd, 11. Vásárosnamény, 12 Veľké Kapušany.

Különdíjak – a legjobb kapus: Antal Ábel (Sajóvölgye Focisuli), a legjobb mezőnyjátékos: Kónya Zsombor; a gólkirály: Leo Drabik (6 gól, Svinica).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?