Szenzáció: Szlovákia legyőzte Spanyolországot

Zsolna |

<p>Szenzációs győzelmet ararott a szlovák labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezők 2. fordulójában: Kucka és Stoch góljával legyőzte az Eb-címvédő spanyolokat. Ján Kozák együttese két meccs után hat ponttal vezeti csoportját.</p>

Ján Kozák szlovák szövetségi kapitány három védekező középpályást küldött pályára a jóval esélyesebb spanyolok ellen, s ez a taktika nagyon jól működött. A hazaiak azonban nem csak védekeztek az Europa-bajnoki címvédő ellen: a 12. percben egy parádés Hamšík-Pekarík-Mak akció végén Casillasnak kellett védenie. Az első perctől nagyszerű volt a tempó, mindkét csapat teljesen odatette magát. A 18. percben szabadrúgáshoz jutottak a szlovákok, és a remekül játszó Kucka állt a labda mögé. Jól eltalált lövése meglepte Casillast, és a labda a hálóban kötött ki - 1:0! Felrobbant a zsolnai stadion, tízezer torok biztatta a roppant összeszedetten játszó szlovákokat. A 21. percben Albiol két méterről a kapu fölé bombázott,a másik oldalon Pečovský lövését ütötte szögletre Casillas. A szlovákok minden lövésbe belevetődtek, igyekeztek távol tartani az életveszélyes Costa, Fábregas duót a kaputól, közvetlenül a félidő vége előtt (az egyetlen gyenge láncszem, Weiss labdavesztése után) pedig Kozáčik kapus mutatott be két óriási bravúrt. A spanyol válogatott a második félidő elejét is megnyomta, Kozáčik két Fábregas-helyzetnél is varázsolt. A vendégek beszorították a Kozák-csapatot, amire az edző Ďuriš és Stoch pályára küldésével reagált. Fel is szabadultak a nagy nyomás alól Hamšíkék, de még nem dőlhettek hátra. Kozáčik nagy formában védett, Diego Costával szemben is magabiztos volt. A szlovákok álma a 83. percben szertefoszlani látszott: a csereként beállt Alcácer egyedül maradt a kapussal szemben, és egyenlített -1:1. De még nem volt vége: négy perccel később egy nagyszerű akció végén Stoch a hálóba talált -2:1! A kitörő gólörömbe beleremegtek a lelátók, tombolt a stadion. A spanyolok próbálkoztak, a szlovákok védekeztek, s amikor felhangzott a hármas sípszó, boldogan ünnepelhettek. 
Szlovákia először diadalmaskodott a spanyolokkal szemben, s két forduló után a szlovák labdarúgó-válogatott százszázalékos mérleggel az első helyen áll a csoportjában. Szlovákia-Spanyolország 2:1 (1:0)
Góllövők: Kucka (18.), Stoch (87.), ill. Alcácer (83.).
Sárga lap: Kucka, Hubočan, Gyömbér, ill. David Silva, Costa, Cazorla.
Játékvezető: Kuipers (holland), 9478 néző. Szlovákia: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Gyömbér, Kucka (83. Filip Kiss) - Mak (61. Stoch), Hamšík, Weiss (54. Ďuriš).
Spanyolország: Casillas - Juanfran (81. Santi Cazorla), Piqué, Albiol (58. Pedro Rodríguez), Jordi Alba - Busquets, Koke - Silva (71. Alcácer), Fábregas, Iniesta - Diego Costa.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?