Szencieké a trófea

Vágbeszterce. A II. ligás szenciek nyerték a 33. Szlovák Kupát, a Vágbesztercén renezett döntőben tizenegyes rúgásokkal múlták felül puhói ellenfelüket. A finálé a rendes játékidőben és a hosszabbításban is 1:1-re végződött, a tizenegyes rúgásokban a szenciek bizonyultak jobbaknak 4:2 arányban.

Meglepetésre a II. ligában futballozó szenciek (világos mezben) hódították el a Szlovák KupátTASR-felvétel)PÚCHOV–SENEC 1:1 (0:0, 1:1) – tizenegyesrúgásokkal 2:4. Góllövők: Breška (79.), ill. Marek Lukáč (49.). Játékvezető: Stredák, 4600 néző. Sárga lap: Škripec, ill. Takáč, Hesek. PÚCHOV: Bernady–Ovad, Pavol Vavrík, Holčík–Mužlay (60. Bugala), Belák, Jambor (69. Kadlec), Talda–Škripec, Breška, Perniš (46. Kraus). SENEC: Kollár–Volf, Martin Lukáč., Beňo, Sendecký–Bella, Hevessy (70. Hesek), Guldan, Rožník (101. Koch)–Takáč (78. Antal), Marek Lukáč.

Aktívan kezdtek a szenciek, ám a nézők eléggé gyenge iramú játékot láthattak kevés gólhelyzettel, többnyire a mezőnyben zajlott a játék, s az ötlet nélkül futballozó és esélyes puhóiak ellen elegendő ellenszernek bizonyult ellenfelük figyelmes védekezése. Tömény unalom után az első izgalmat a 39. perc jelentette, amikor Kollár kapus hosszú kirúgása után Marek Lukáč szerezte meg a labdát, Bellához továbbította, de az az egyik védőbe lőtte. Csak a küzdelem dominált a, ilyen tekintetben a II. ligás csapat játékosai jeleskedtek.

A szünet után lendületesebben futballozott a szuperligás együttes, de paradox módon a másik oldalon zörgött a háló. Egy lepattanó labdát az aktív Marek Lukáč szerzett meg és erős lövéssel küldte a tehetetlen Bernady hálójába. Ez a momentum pozitívan hatott a meccs további alakulására, mivel a puhóiak igyekeztek minél előbb egyenlíteni. Belák bátor előretörése után Breška 15 méterről a kap- fölé lőtt , a hosszú passzok sem hoztak eredményt a piros-feketéknek. Aktivitásukat a 79. percben koronázta siker: Kadlec az alapvonalról beadott, Breška ügyesen tisztára játszotta magát, s a tizenhatosról egyenlített. Rögtön utána az esélyesebb csapat a maga javára dönthette volna a meccset, Talda ívelését Škripec Kollár kapus kezébe küldte. A hátralévő időben mindkét csapat csak azon igyekezett, hogy már ne essen gól.

A hosszabbítás első felében a puhóiakvoltak a kezdeményezőbbek, beszorították ellenfelüket, de csak egyszer jutottak helyzetbe, amikor Talda lapos lövését Kollár reflexszerűen szögletre mentette. A szenciek csak a hajrában merészkedtek előre, ám semmit sem értek el. A második 15 percben mindössze egyetlen gólszerzési lehetőség adódott, Kraus magasan a kap- fölé küldte a labdát. Következett az ún. szétlövés, ebben a szenciek bizonyultak jobbaknak. A győztes 600 ezer szlovák koronát kapott a szövetségtől, és állítólag fél milliót a klubtulajdonostól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?