Székesfehérvárra utaznak a legjobbak

Szentpéteren az alapiskolások asztaliteniszeztek, a komáromi Marianumban a középiskolások asztaliteniszeztek, az alap- és középiskolások sakkoztak a XIII.

Szentpéteren az alapiskolások asztaliteniszeztek, a komáromi Marianumban a középiskolások asztaliteniszeztek, az alap- és középiskolások sakkoztak a XIII. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság felvidéki fordulójában.

Holnap már a döntő zajlik Székesfehérvárott.

Rekordrészvétel volt a szentpéteri tornán, ahol 15 alapiskola 54 tanulója asztaliteniszezett a X. Kossányi-kupán. „Örömteli hír volt számunkra a részvétel. Tavaly először vontuk össze a felvidéki fordulót iskolánk névadójáról elnevezett hagyományos kupaversenyünkkel, és már akkor sikere volt ennek a lépésnek. Idén is színvonalas összecsapásokat láttunk. A fiúknál Laczkó Bálint volt a legjobb, de szoros meccset vívott Szabó Ferenccel, ők ketten kitűntek a mezőnyből. A lányoknál Kiss Tamarának nem volt igazi ellenfele” – értékelt lapunknak Bukovszký János házigazda, a szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda igazgatója. Három fordulóbeli tornának a komáromi Marianum adott otthont. „Sakkban a komáromiak vitték a prímet. A középiskolásoknál Molnár Ernő fölényesen győzött, a sok alapiskolás közül pedig a kilencedikes Viczencz Péter lett az első. Elégedettek lehetünk a részvétellel is. A középiskolás asztaliteniszezőknél mindkét esetben komáromi nyert. Mind a négy tornáról a három legjobb szerzett rajtjogot a diákbajnokság döntőjében való szereplésre. Erre szombaton kerül sor Székesfehérvárott, ahol a sakkozókhoz és asztaliteniszezőkhöz csatlakoznak a kézilabdázók és birkózók is” – értékelte a felvidéki fordulót, pillantott előre Pallag György, az itteni szervező, a Kárpátia Sport Polgári Társulás elnöke.

Szentpéteri és komáromi versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?