Százezrek az utcákon

Athén. Nagyszabású fogadás köszöntötte az athéni Panathinaikon-stadionban az Eb-győztes görög válogatottat. Az első újkori olimpia helyszínén 46 ezer, az aréna körül pedig közel 300 ezer szurkoló ünnepelt.

Az első újkori olimpia helyszínén, az athéni Panathinaikon-stadionban ünnepelte az Eb-diadalt a görög futballválogatott(Reuters-felvétel) Az athéni reptéren – biztonsági okokból – még csak mintegy ötezer szurkoló fogadhatta a portugáliai Európa-bajnokságról aranyéremmel hazatérő görög labdarúgó-válogatottat. A küldöttség gépe hétfőn 18 óra után szállt le, majd két tűzoltóautó vízágyúival diadalívet vont a jármű fölé. A légikikötő személyzete hatalmas transzparenst függesztett ki ezzel a felirattal: „Felemeltetek bennünket, köszönjük!” Otto Rehhagel csapatát a családtagok, valamint a kormány képviselői üdvözölték, majd felcsendült a nemzeti himnusz.

Mindeközben megtelt a hivatalos fogadás helyszíne, a Panathinaikon-stadion, amelyben az első újkori olimpiát rendezték 1896-ban. A fehér márványból készült, 45 ezer férőhelyes létesítményben – amely az augusztusi játékokon a maratonfutás célja és az íjászversenyek helyszíne lesz – eddig csak görög ötkarikás bajnokokat köszöntöttek.

A válogatott tagjait és Otto Rehhagel szövetségi kapitányt Athén díszpolgárává nevezték ki. A megtiszteltetést Dora Bakogianni polgármester jelentette be. – Európa-bajnokok lettünk, és ez nem álom. Görögországba hoztuk a trófeát – mondta 45 ezer tomboló néző előtt Rehhagel, míg az aréna körül legalább 300 ezres tömeg ünnepelt.

A görögök lelkesedését jelzi, hogy a televízió is rekordnézettséget könyvelt el a vasárnapi döntő alatt: több mint hárommillióan kapcsoltak az 1:0-lal végződött fináléra, ez 80 százalékos piaci részesedésnek felel meg. Az utolsó percekben viszont még ennél is feljebb, 91,3 százalékra ugrott a mutató.

Hariszteasz extra vakációt kapott a Werdertől

Bréma. Az Eb-döntőben a görögök győztes gólját fejelő Angelosz Hariszteasz extra pihenőt kapott klubjától, a német bajnokságban szereplő Werder Brementől. Ugyan Lisztes Krisztián csapata már megkezdte a felkészülést a 2004/2005-ös idényre, a vezetők csak később döntenek arról, hogy az Eb-n háromszor is eredményes csatárnak mikor kell csatlakoznia a kerethez. – Ő volt az Európa-bajnokság hőse, és ha tartja remek formáját, akkor nagy hasznunkra lehet a következő szezonban – nyilatkozta Klaus Allofs, a brémaiak ügyvezetője. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?