Száz néző előtt játszik Belgrádban a Videoton

<p>Ellenfele, a szerb Partizan Beograd büntetése miatt mindössze száz néző előtt játszik ma este (21.00) a Videoton FC a labdarúgó Európa Liga-selejtező playoffjának első mérkőzésén.</p>

A székesfehérváriak csapatkapitánya, Juhász Roland a klub honlapjának elmondta, szívesebben játszott volna telt ház előtt még akkor is, ha tisztában van vele, milyen hangulat várt volna rájuk vendégként a Partizan stadionjában. „Nem az első tétmeccsem lesz, amelyet zárt kapuk mögött kell játszanunk. Nem szeretem az ilyen találkozókat, hiszen a labdarúgás a nézőkért, a szurkolókért van, nélkülük nem az igazi a játék” – fogalmazott a korábbi válogatott védő, aki hét évvel ezelőtt a belga Anderlecht színeiben a Bajnokok Ligája selejtezőjében már futballozott a Partizan otthonában.

Az európai szövetség (UEFA) azért büntette meg a belgrádi klubot, mert szurkolói nacionalista feliratokkal és sértő rigmusokkal fogadták a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát a Bajnokok Ligája-selejtezőben, a görög Olimpiakosz elleni meccsen pedig petárdákat és műanyag palackokat dobáltak a pályára. Az UEFA idén júniusban életbe léptetett szabályozása szerint azonban a zárt kapus meccsen a vendégcsapat kétszáz jeggyel rendelkezhet, és a Videoton élt a lehetőséggel. A két klub megegyezése értelmében száz székesfehérvári szurkoló a lelátóról biztathatja csapatát. A fennmaradó száz belépőt a keretből ezúttal kimaradó labdarúgók, családtagok, valamint a szponzorok között osztotta szét az egyesület.

Juhász kifejtette, hogy harcos mérkőzésekre számít, ugyanakkor úgy véli, a két együttes nem esik majd egymásnak: „Szerintem az első találkozón mindkét csapat óvatosan fog futballozni. Marko Nikolics vezetőedző nagyon aprólékosan, minden részletre kiterjedően felkészített bennünket a Partizanból.”

Érdekesség, hogy a Videoton trénere az előző idényben éppen a Partizan szakmai munkáját irányította, vezetésével pedig a bajnokságot, illetve a kupát is megnyerte a csapat. „Őszinte leszek: nem igazán szerettem volna a Partizan ellen meccselni, vegyes érzéseim vannak, hiszen nem titok, hogy nagyon szép időszakot töltöttem el a Partizan kispadján. Az biztos, hogy két egészen érdekes mérkőzés lesz, nagy lehetőség előtt állunk, szeretnénk ott lenni a csoportkörben, hiszen ez az álmunk! Ötven-ötven százalék esélyt adok a csapatoknak a továbbjutásra, mindkét gárda képes minőségi labdarúgást bemutatni. Magunktól ugyanolyan stabil és okos játékot várok, mint a Bordeaux ellen, ahol főleg a visszavágó sikerült nagyon jól” – nyilatkozta Marko Nikolics a Vidi weboldalának.

„A Partizan otthonában az lesz az elsődleges feladatunk, hogy ne kapjunk gólt. Amiatt persze egyikünk sem keseregne, ha közben szereznénk egyet. Hiszen az idegenben lőtt találat rengeteget ér” – szögezte le Fiola Attila, a Videoton válogatott védője.

A fehérváriaknál Aszmir Szuljics és Varga József eltiltás, Vinícius és Kovács István sérülés miatt nem játszik. A szerbek közül Uros Djurdjevics, valamint a korábban Újpesten futballozó Nebojsza Koszovics hiányzik, mindketten harcképtelenek.

A Videoton az EL-selejtezőben korábban a máltai Balzant, az észt Nömme Kaljut és a francia Girondins Bordeaux-t búcsúztatta. A Partizan a BL-selejtezőben előbb továbbjutott a Buducnost Podgoricával szemben, majd az Olimpiakosz jobbnak bizonyult nála, ezért átkerült az Európa Ligába.

A belgrádi mérkőzést a skót John Beaton vezeti, és az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese az EL csoportkörébe jut. (MTI, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?