Európa-liga: Lisztesékkel és a Tottenhammel is találkozik a Ferencváros

ftc

A Ferencváros az Eintracht Frankfurttal és a Tottenham Hotspurrel is találkozik a labdarúgó Európa-liga főtábláján.

A részben emberi erővel, részben számítógép által lebonyolított pénteki, monacói sorsoláson a zöld-fehérek a legerősebb kalapból a korábbi játékosukat, Lisztes Krisztiánt foglalkoztató Eintrachtot és a Tottenhamet kapták ellenfélnek, előbbivel idegenben, utóbbival odahaza találkoznak.

A magyar bajnok a második kalapból a holland AZ Alkmaart (o) és a görög PAOK-ot (i), a harmadikból a svéd Malmőt (o) és az ukrán Dinamo Kijevet (i), míg a negyedikből a francia Nice-t (o) és a belga Anderlechtet (i) kapta ellenfélül.

A frankfurtiak a népligetieken kívül a cseh Slavia Prahát és Viktoria Plzent, valamint a lett RFS-t látják vendégül, míg idegenben az olasz AS Romával, a francia Lyonnal, a dán Midtjyllanddal és a török Besiktassal mérkőzik meg.

Szalai Attila együttese, a szintén német Hoffenheim hazai pályán játszik a Tottenhammel, a Lyonnal, a Dinamo Kijevvel és a román FCSB-vel, s a portugál Porto és Braga mellett a Midtjylland és az Anderlecht otthonába utazik.

A csoportkör szeptember 25-26-án rajtol, a további játéknapok: október 3. és 24., november 7. és 28., december 12., valamint január 23. és 30. A mérkőzéseket három idősávban – 16.30, 18.45, 21.00 – rendezik, kivéve az utolsó játéknapon, amikor minden összecsapás 21.00-kor kezdődik.

A húzáson minden klub a négy kalapból két-két ellenfelet kapott, egyikkel otthon, a másikkal idegenben találkozik a nyolcfordulós alapszakasz során. Az első nyolc közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik.

A pontos menetrendet szombaton teszi közzé az európai szövetség, az El fináléját május 21-én a bilbaói San Mamés Stadionban rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?