Szárnyalás után hidegzuhany

<p>Szap. Tavasszal szárnyalt a dunaszerdahelyi területi bajnokság második vonalának, az új elnevezés szerint VII. ligájának szapi újonca. Legutóbb azonban megbotlott.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Rögtön az elején a bajnokság legesélyesebb alakulatának kikiáltott pozsonyeperjesieket győzte le 1:0-ra a szapi legénység, majd a dobogós helyen telelt nagypakaiakat verte 3:2-re, s vendégként a gazdag hagyományokkal rendelkező, egykor felsőbb osztályban is megfordult felsőpatonyiakat is két vállra fektette (2:0). Sikerszériájának köszönhetően a tabella második helyére küzdötte fel magát. A bajnokság sötét lovának titulált szapiak tavaszi veretlenségének a múlt szombaton az alsóházban tanyázó csilizpatasiak vetettek véget, akik nagy meglepetésre 1:0-ra verték a gólképtelen favoritot.

„A csilizpatasi meccset megelőzően 6:0 arányban leléptük az alistáli fakót. Alighanem azon az összecsapáson ellőttük a puskaporunkat. Egyébként a kudarcunkkal végződött meccsen is voltak ziccereink, ezeket, sajnos, elpuskáztuk. A csilizközi riválisok párharcain nem ez volt az első olyan összecsapás, melyen fejtetőre állt a papírforma. Az ellenfél nagyon akarta a sikert. A hazaiaknak minden bejött, tőlünk viszont elpártolt a szerencse” – elevenítette fel a vesztes csatát Csütörtöki Tamás, a szapiak klubelnöke.

Ezzel alighanem elszállt a kis települést képviselő kollektíva bajnoki elsősége. „A remény hal meg utoljára, de már csak inkább elméleti esélyeink maradtak a bajnoki cím elhódítására. A fiúkat nagyon megviselte a kudarc, nehéz lesz visszatérni a győzelmek hullámhosszára. A várkonyiak ellen vasárnap nehéz meccsre számítok. Helyzetünket bonyolítja, hogy házi gólkirályunk és edzőnk, Csicsay Sándor sérüléssel bajlódik, néhány futballistánk pedig sárga lapok miatt kényszerpihenőre szorul. Ennek ellenére mindent megteszünk azért, hogy kiengeszteljük szurkolóinkat az őket is sokkoló vereségért” – bizakodott a folytatásról a tisztségviselő.

Korábban a mintegy ötszázötven lelket számláló település halászcsárdájáról volt ismert a régióban, az utóbb két esztendőben már a helybeli futballcsapat sikerei révén is a figyelem fókuszába került. „Három és fél esztendővel ezelőtt az infrastrukturális fejlesztésekkel rajtolt el nálunk a megújhodás folyamata. Ezt követően a csapatépítésre helyeztük a hangsúlyt, s a legalacsonyabb osztályban bajnokságot nyertünk. Ezt elsősorban a községi hivatal és néhány magánvállalkozó támogatásának köszönhetjük. Eredményeink a helybeli futballhíveket is mozgósították. Hazai párharcainkon átlagban száz szurkoló van jelen, idegenbe olykor ötvenen is elkísérik a mieinket. Most ugyan még búslakodunk, de szerintem nincs miért szégyenkeznünk, hiszen van mivel büszkélkednünk” – zárta mondanivalóját Csütörtöki Tamás. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?