Szarka góljával nyert a DAC

Besztercebánya |

<p><span dir="ltr">Szarka Ákos megtörte az átkot: több mint fél év után újra a hálóba talált, és az ő góljával nyert a DAC 1:0-ra Besztercebányán a labdarúgó Fortuna Liga 29. fordulójában.</span></p>

A két csapat előző két egymás elleni mérkőzésén nem született gól. A dunaszerdahelyiek eddigi 22 besztercebányai meccsükből csak kettőt nyertek meg, utoljára 1999-ben tértek haza három ponttal a Dukla otthonából. A DAC-játékosok kifizették a csapatot elkísérő szurkolók belépőjegyét, ennek ellenére a pénztárnál találkoztunk dunaszerdahelyiekkel. "Minket ne vegyenek meg!” - jelentették ki önérzetesen. A sereghajtó Dukla nem sokat mutatott. Az 5. percben Had a bal oldalról megeresztett egy csípős lövést, de az levágódott. Ezután már a sárga-kékek domináltak, többet birtokolták a labdát, és több helyzetet is kihagytak. A 7. percben Štepanovský a kapu fölé bombázott, aztán a 28. percben Boroš védte Brašeň lövését. Ljubicic távoli lövése elakadt egy védőben. A 35. percben Polaček aláfutott egy beadásnak, de az érkező Gálik nem tudta lekezelni a labdát. A második félidőben a DAC arra a kapura támadott, amely mögött a szurkolói álltak. Az 51. percben Štepanovský remek passzal találta meg az ötös sarkán egyedül álló Szarkát, és a csatár, megtörve a 12 tétmeccs óta tartó átkot, a hálóba lőtt - 0:1. Három perc múlva Rejdovian egyenlítési lehetőségét bravúrral védte Polaček. Ezután eléggé leült a játék. A besztercebányai drukkerek néhányszor magyarellenes rigmusokat skandáltak, amire a nagyjából 70 főből álló DAC-táborból "Ria, ria, Hungária" volt a válasz. A Dukla próbálkozott, de a 78. percben egy kontrából Štepanovský majdnem növelte a DAC előnyét, ám Boroš védett.  A DAC négy nap leforgása alatt második bajnokiját nyerte meg, és 16 év után győzött újra Besztercebányán.  Banská Bystrica-DAC 0:1 (0:0)Góllövők: Szarka (51.).Sárga lap: Gálik De Vito,  Faško, ill. Michalík, Szarka, Ljubicic, Turňa. Piros lap: Faško (90., Banská Bystrica) Játékvezető: Prešinský, 615 néző.BANSKÁ BYSTRICA: Boroš - Vajda, Kapor, Had, Kupec - Gálik (61. Snitka), Willwéber (72. De Vito), Faško, Rejdovian (75. Marinkovics), Polievka - Šovčík.DAC: Polaček - Turňa, Michalík, Mário Tóth, Szabó O. - Ljubicic, Straka (83. Sesar) - Štepanovský (Majerník), Ľupták, Brašeň (75. Sarr) - Szarka. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?