Szafin kiejtette Dominik Hrbatýt

Melbourne. Véget ért Dominik Hrbatý szárnyalása az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a huszonöt éves Marat Szafin túl nagy falatnak bizonyult. Az orosz teniszezőnek, aki az előző meccsen ugyancsak megszenvedett a belga Rochus-sal, Hrbatý ellen kilencven perc elég volt a továbbjutáshoz.
HRBATÝ–SZAFIN 2:6, 4:6, 2:6.

Melbourne. Véget ért Dominik Hrbatý szárnyalása az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a huszonöt éves Marat Szafin túl nagy falatnak bizonyult. Az orosz teniszezőnek, aki az előző meccsen ugyancsak megszenvedett a belga Rochus-sal, Hrbatý ellen kilencven perc elég volt a továbbjutáshoz.

HRBATÝ–SZAFIN 2:6, 4:6, 2:6. A szlovák teniszező láthatóan nem volt a saját bőrében, sokat hibázott, megkönnyítve ezzel ellenfelének a győzelmet. „Kár, hogy a szervezők a meleg miatt behúzták a tetőt. Szafin egy osztállyal jobban játszik ilyen körülmények között. A mérkőzés előtt bíztam magamban, de ellenfelem remekül játszott” – értékelt kicsit szomorúan Dominik.

A wimbledoni győztes, 4. helyen kiemelt Marija Sarapova három szettben (4:6, 6:2, 6:2) győzte le honfitársát, Szvetlana Kuznyecovát. Az első, 49 percig tartó játszma során Kuznyecovának nagyon ment a játék. A folytatásban aztán az US Open tavalyi bajnoka elveszítette a fonalat, rengeteg ki nem kényszerített hibája volt, Sarapova pedig mindössze 32 perc alatt, 6:2-re hozta a szettet. A döntő játszmában nagy csata alakult ki, és a szett majdnem egy óráig tartott. „Egy kicsit lomhán mozogtam az első játszmában, nem értem úgy oda a labdákra, ahogyan kellett volna – értékelte a meccset Marija Sarapova. – A második szett végétől már mindketten kicsit szenvedtünk a hőségtől és a fáradtságtól, ezért gyorsabban akartuk döntésre vinni a labdameneteket, ami nekem kedvezett.”

Sarapova a döntőbe jutásért léphet majd pályára Serena Williams ellen. Az ellen a Serena ellen, aki némi meglepetésre egyszerűen lemosta a világranglista második helyén álló francia Amélie Mauresmót. „Érzem, újra itt az esély, hogy döntőbe jussak. Ha sikerül ráerőltetnem a játékstílusomat az ellenfelemre, akkor én vagyok előnyben” – mondta a győztes teniszező. Az orosz tini és a korábbi amerikai világelső eddigi három mérkőzéséből kettőt Sarapova nyert meg.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK – negyeddöntők, férfi egyes: Federer-–Agassi 6:3, 6:4, 6:4. Női egyes: S. Williams–Mauresmo 6:2, 6:2. Női páros: Kuznyecova, Molik (orosz, ausztrál)–Hantuchová, Navrátilová (szlovák, amerikai) 6:3, 6:0. Vegyes-páros, nyolcaddöntő: Ram, Martinez (izraeli, spanyol)–Friedl, Husárová (cseh, szlovák) 6:7, 6:1, 10:6. (ns, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?