Szabó Ottó: „Megérdemelten léptünk tovább”

<p>Öt év után jutott ismét a legjobb négy közé a labdarúgó Slovnaft Cupban (Szlovák Kupa) a DAC. &bdquo;Számunkra ez volt a tavasz legfontosabb mérkőzése&rdquo; &ndash; jelentette ki a sárga-kékek sportigazgatója, Németh Krisztián a kassaiak elleni negyeddöntő után.</p>

A dunaszerdahelyiek Sabler, Pernecký és Branislav Ľupták nélkül utaztak keletre – előbbi kettő érettségizett, Ľupták pedig meniszkuszműtéten esett át, és egy hónapos kényszerpihenő vár rá. A Slovan pozsonyi legyőzésén felbuzdult vendégek a címvédő otthonában végül 1:1-es döntetlent értek el, így a továbbjutásról büntetők döntöttek (a kiírás értelmében nincs hosszabbítás, 90 perc után rögtön tizenegyesek jönnek). A sárga-kékeknél Szarka, Szabó és Michalík is berúgta a tizenegyest, Sarr ugyan hibázott, de ez is belefért, mert Polaček kapus Viazanko és Novák büntetőjét is megfogta, Šinglár pedig a felső lécet találta el. A DAC a 2009/2010- es szezon után került újra a legjobb négy közé a kupában. „Nem volt magas színvonalú a mérkőzés, egy fokkal aktívabb volt az ellenfél, látszott, hogy egy nappal többet pihenhettek – mondta a találkozóról Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója. – Kaptunk egy elkerülhető gólt, de a csapat szerencsére fel tudott állni. Szabó Otti szabadrúgását és Ljubicic fejesét még kivédte a kassai kapus, de a 88. percben Ljubicic zseniális mozdulattal egyenlített. A tizenegyeseknél már bizakodtunk, mert nálunk van a bajnokság legjobb kapusa.” Szabó Ottó, a sárga-kékek csapatkapitánya is nagyon örült a továbbjutásnak. „Kassán nem egyszerű nyerni, ezzel tisztában voltunk. Ennek a meccsnek még nagyobb volt a tétje, mint a Slovan elleninek, de nagyon megdolgoztunk a sikerért, és megérdemelten jutottunk tovább. A tizenegyeseket is jól rúgtuk – mondta lapunknak a balhátvéd, aki a szétlövésben védhetetlenül a léc alá célzott. – Nem volt az annyira vagány, csak úgy tűnt! Az a lényeg, hogy bement. Nem voltam ideges, a nekifutás közben sem gondoltam meg magam, bár figyeltem a kapust, hogyan mozog. Mindig változtatom, hova rúgom a tizenegyeseket, hogy ne lehessen kiismerni.” A diadalmas büntetőpárbajt azok a drukkerek is láthatták, akik nem tudták elkísérni kedvenceiket Kassára, a klub hivatalos honlapja ugyanis élőben közvetítette a mérkőzést. „Mivel a mérkőzést semmilyen televízió vagy internetes oldal nem közvetítette, a szövetséggel egyeztettünk, s ingyen megkaptuk tőlük a jogokat erre az egy meccsre, amolyan kísérleti közvetítésre” – tudtuk meg Nagy Krisztiántól, a DAC sajtófőnökétől. Az még egyelőre kérdéses, hogy az elődöntőre is meg tudják-e szerezni a közvetítési jogokat. A kassai találkozóról szöveges közvetítést adó onlajny.sk weboldal szerint a mérkőzés alatt volt egy incidens a hazai és a vendégdrukkerek egy csoportja között, de nem a vendégszektorban. Az esettel a futballszövetség fegyelmi bizottsága foglalkozik. Az elődöntőben a DAC a Senicával találkozik, az első mérkőzés április 7-én, kedden 18 órakor lesz Dunaszerdahelyen, a visszavágóra két hét múlva, április 21-én kerül sor Senicán 17.30-kor. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?