Szabics Imre gólokat ígér

Budapest. Ma este (20.15) a Megyeri úton Magyarország–Luxemburg barátságos futballtalálkozóra kerül sor. Eddig nyolcszor találkozott a két válogatott, minden alkalommal magyar győzelem született.

Budapest. Ma este (20.15) a Megyeri úton Magyarország–Luxemburg barátságos futballtalálkozóra kerül sor. Eddig nyolcszor találkozott a két válogatott, minden alkalommal magyar győzelem született.

Végleg eldőlt, hogy Dárdai Pál nem léphet pályára, a Hertha légiósa a hétvégén belázasodott, s klubjának orvosával együtt úgy ítélte meg, hogy nem tudna megfelelő erőállapotba kerülni a mérkőzésig. Gellei Imre nem hív be senkit a helyére, így 19 futballista készül a Megyeri úti összecsapásra. A magyar szövetség kapitány tegnap derűlátóan nyilatkozott: „Egyáltalán nem becsüljük le az ellenfelet, ám nem tagadom, biztos győzelemre számítok.”

A válogatottban várhatóan ma bemutatkozó csatár, Szabics Imre (Sturm Graz) kijelentette , hogy semmiképp sem szerződik a német másodosztályba (Nürnberg), és persze a magyar élvonal sem csábítja túlzottan, habár a Fradi ajánlatán azért elgondolkodna. Szerinte igenis jó a magyar nemzeti csapat, újoncként pedig kötelességének érzi, hogy megszórja Luxemburgot. „Dédelgetett álmom válik valóra. Csatár vagyok, gólokkal akarom emlékezetessé tenni a bemutatkozásomat.”

Allan Simonsen, a luxemburgi együttes kapitánya tisztában van azzal, hogy nem csapata az esélyes, de kijelentette: megpróbálják minél jobban megnehezíteni a vendéglátók dolgát. – Ismerem a magyar futballt, amely meglátásom szerint fokozatosan fejlődik. Az együttest remek profi játékosok alkotják, nálunk ezzel szemben szinte csak műkedvelő amatőrök szerepelnek – mondta az 1977-ben Aranylabdás dán szakember. – Természetesen minden meccs fontos, de számomra ezúttal nem a végeredmény a lényeg. Szeretnék néhány fiatal játékosnak is lehetőséget adni, megnézni mit tudnak, s biztosítani a nemzetközi tapasztalatszerzés lehetőségét.

A magyar labdarúgó-válogatott idén két Eb-selejtezőt és egy „fél” barátságos mérkőzést játszott, a bolgárok elleni ciprusi találkozó ugyanis a pálya használhatatlansága miatt az első félidő után félbeszakadt. A luxemburgi csapat kétszer lépett pályára 2003-ban, mindkét alkalommal vereséget szenvedett.

Valaki megint elszúrhatott valamit, és ennek megint a szurkolók isszák meg a levét. Röviden így summázható az a tény, hogy ismét nem kerül képernyőre a magyar válogatott soros mérkőzése. – Sajnos, egyik tévétársasággal sem sikerült megegyeznie Bozóky elnök úrnak – mondta Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára –, így bevallom, kisebb csoda kellene ahhoz, hogy képernyőre kerüljön a Luxemburg elleni találkozó. Csak annyit sikerült elérni, hogy a mtv egy nagyon bő összefoglalót adjon a meccsről. (sz)

A várható összeállítások

MAGYARORSZÁG: Király–Bódog, Dragóner, Juhár–Lipcsei, Lisztes, Zavadszky, Kenesei, Lőw–Gera, Szabics.

LUXEMBURG: Gillet–Hoffmann, Lassine, Mannon, Schauls–Strasser, Schneider, Molitor, Di Domeneco, Braun–Huss

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?