Szabics a Manchester Utd. ellen

Ma nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, s a második forduló második játéknapján három elitklubra is nehéz feladat vár. A Manchester Utd. a német bajnokság listavezetőjéhez, a VfB Stuttgarthoz látogat, a Real Madrid az UEFA Kupa-győztes FC Porto otthonában vendégeskedik, míg a címvédő AC Milant a spanyol Celta Vigo fogadja.

Két hete a Sparta hazai pályán a Chelsea-től kapott ki – képünkön Petr Johana a román Adrian Mutu mellett próbálja elvinni a labdát –, ma Rómában a Lazio ellen bizonyíthatnak a prágaiak. ČTK-felvéteA Szabics Imrét is soraiban tudó VfB Stuttgart Európa egyik legjobb csapatát, a Manchester Unitedet fogadja, s mindenképpen ponto(ka)t kell szereznie, mivel vereség esetén akár máris minimálisra csökkenhetne a továbbjutási esélye, az előző körben ugyanis Glasgow-ban kikapott. A német együttesnek azzal együtt sem lesz könnyű dolga, hogy mindenki harcra fogható a keretből, ráadásul a formára sem lehet panasz, hiszen a csapat a hétvégén könnyed 3:0-ás győzelmet aratott a TSV 1860 München otthonában. A csoport másik mérkőzésén vélhetően a Panathinaikosz lesz motiváltabb, mivel az első játéknapon beleszaladt egy csúnya vereségbe az Old Traffordon, amit most minden bizonnyal igyekszik majd „jóvá tenni”. A skót bajnok valószínűleg egy ponttal is elégedett lenne, már csak azért is, mert a görögök hazai pályán rendszeresen jól szerepelnek.

Minden bizonnyal a játéknap egyik legjobb mérkőzése az UEFA Kupa-győztes FC Porto és a Real Madrid összecsapása lesz. A portugál együttes sikerét sejteti, hogy a hazai bajnokságban jól szerepel – a hétvégén az élre ugrott –, ráadásul a spanyol együttes több világklasszisa apróbb sérüléssel küzd, sőt a királyi gárda szombaton simán kikapott Valenciában. Raúl és Zinedine Zidane ugyan a csapattal tartott Portugáliába, de David Beckham biztosan nem állhat Carlos Queiroz mester rendelkezésére. Az Olympique Marseille-Partizan Beograd találkozón a házigazdák tűnnek favoritnak, bár nem szabad elfelejteni, hogy a vendégek már több meglepetést is okoztak: a selejtezőben a Newcastle Unitedet múlták felül, majd az első fordulóban pontot szerezték az FC Porto ellen.

Az orosz milliárdos üzletember, Roman Abramovics által nyáron összevásárolt Chelsea eddig jól szerepel, így valószínűleg a Besiktas hazai legyőzése sem okoz majd neki gondot. A másik találkozón is hazai győzelemre van kilátás, hiszen az SS Lazio a Sparta Prahát fogadja.

A H-csoport holland–belga párharca ezúttal valószínűleg nem hoz komoly izgalmakat, mivel az Ajax Amsterdam minden szempontból jobb csapatnak tűnik ellenfelénél. A vendég FC Bruges azonban újabb meglepetést szeretne okozni azután, hogy az első fordulóban a hajrában kilenc emberrel sikerült pontot mentenie a spanyol Celta Vigóval szemben. A idény eleji formát mutató spanyol gárdának azonban nem lesz könnyű kijavítania belgiumi fiaskóját, ugyanis a címvédő AC Milant kellene legyőznie. Az olaszok az egész hétvégén a brazil Rivaldo távozásával voltak elfoglalva, de mint kiderült a klasszis támadó marad, sőt szerepet is kaphat a spanyolországi összecsapáson. A milánói alakulat egyébként a Serie A negyedik fordulójában a Lecce elleni könnyed 3:0-ás győzelemmel „melegített” a szerdai rangadóra.

A mai program (20.45)

E-csoport: Panathinaikosz–Glasgow Rangers, VfB Stuttgart– Manchester United

F-csoport: FC Porto–Real Madrid, Olympique Marseille–P. Beograd

G-csoport: Chelsea–Besiktas, Lazio–Sparta Praha

H-csoport: Ajax Amsterdam– FC Bruges, Celta Vigo–AC

Milan

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?