Szabadnaposokat hozott a folytatódó csapatfogyatkozás

A hét végén rajtol a pontvadászat új évadja a Galántai Területi Futballszövetség által irányított bajnokságokban. A nyitányon csupán a felnőttek párharcai (TB, VII.

A hét végén rajtol a pontvadászat új évadja a Galántai Területi Futballszövetség által irányított bajnokságokban. A nyitányon csupán a felnőttek párharcai (TB, VII. liga) zajlanak, az ifik, a diákok és a kezdők később állnak csatasorba.

Ami a felnőtteket illeti, a mezőnyt figyelve csapatfogyatkozásra lettünk figyelmesek. A területi bajnokságban és a nyitrai futballszövetséggel közös VII. ligában ugyanis tizenöt-tizenöt együttes kezdi a bajnokságot. „Az Abrahám/ Hoste, a Gáň és a Horné Saliby B csapata nem jelentkezett a bajnokságba. A Vinohrady nad Váhom alakulatát pedig a VII. ligába soroltuk be. Nem teljesítették ugyanis az indulás egyik követelményét, nem rendelkeznek utánpótlás korosztályú kollektívával. A versenyszabályok értelmében ugyan 1500 euróval kiválthatták volna az indulás jogát, de erre nem mutattak hajlandóságot. A foghíjas mezőnyre való tekintettel minden fordulóban egy csapat szabadnapos lesz. A VII. ligában pedig egyéves kihagyás után tértek vissza a bajnokságba a vágkirályfaiak, újoncként pedig a júniusban bajnoki címet szerzett vágsellyei Betonáris B csapata kapcsolódik be a küzdelmekbe. Az utóbbi révén Tósnyárasdon is lesznek futballmérkőzések. Az elmúlt évadban beigazolódott: a közös VII. ligának van létjogosultsága. Közönségvonzó, színvonalas párharcok szemtanúi voltak a futballhívek” – ecsetelte a mátyusföldi focipalettán bekövetkezett változásokat Kiss Ervin, a Galántai Területi Futballszövetség elnöke.

Az előző idénnyel ellentétben idén a bajnoki címet nyert kismácsédiak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában folytatják szereplésüket.

Az utánpótlás korosztálynál sem túl rózsás a helyzet. „Az ifiknél is csökkent a létszám. A taksonyiak kiléptek a IV. ligából, a Pata egyesült a Šoporňával. Igyekezetünk ellenére sem sikerült négycsapatos fiatalabb ifibajnokságot indítanunk. Az viszont pozitívum, hogy a két kollektívával emelkedett a létszám a kezdőknél. Tavaly egy csoportban 16 csapat vetélkedett a bajnoki címért, idén már két kilenctagú (észak, dél) csoportban zajlanak a párharcok. A kezdőknél bekövetkezett javulás azonban egyelőre nem érezteti hatását a fiatalabb és az idősebb diákoknál” – fűzte tovább a gondolatsort a tisztségviselő.

„A klubok ugyan leginkább a pénzhiányt jelölik meg a legnagyobb problémaként, én viszont tapasztalatból azt mondom: területi szinten a polgármester, az önkormányzat hozzáállása, a tevékeny, felkészült vezetők hiánya is csapatfogyatkozáshoz vezet. Ugyancsak gondot okoz a játékvezetők lemorzsolódása. Idény nyáron öten hagytak fel a bíráskodással. Döntésükben sokat nyomott a latban az idény végén lezajlott két inzultáció. Sikerült ugyan öt fiatal jelöltet találnunk, de attól tartok, hogy a mérkőzéseken tapasztalt negatív megnyilvánulások hatására ők sem bírják majd sokáig elviselni a megpróbáltatásokat. Amennyiben a játékosok, a klubvezetők, a nézők nem veszik a bírót emberszámba, akkor a jövőben akár laikusok fújják majd a sípot” – fogalmazott Kiss Ervin, aki szerint nem mindegy, ki irányítja polgármesterként az adott települést, milyen a képviselők hozzáállása a község focijához, sportéletéhez. „Adott a lehetőség. Le kellene vonni a konzekvenciákat, az őszi helyhatósági választásokon ugyanis a leadott voksokkal helyi szinten a labdarúgás jövőjét is befolyásolhatják a polgárok” – mutatott rá a megoldás mikéntjére a területi futballelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?