Svájc: az egyszerűség a titok

<p>3:2 Svédország, 3:2 Kanada, 5:2 Csehország és 7:1 Szlovénia ellen. Hogy melyik válogatott eredményei ezek az idei hoki-vb-n? Nem egy sztárcsapaté, hanem Svájcé.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A finn–svéd vb eddigi legkellemesebb meglepetése a svájci válogatott teljesítménye. A világranglistán 9. helvéteknek nehéz sorsolásuk volt, a svéd– kanadai–cseh trió a végső sikerre is esélyes, de Sean Simpson szövetségi kapitány csapata eddig tarol Stockholmban.

„Csak betartjuk az elképzelt játékrendszert 60 percen keresztül. A szakvezetés minden meccs előtt felvázolja a feladatainkat, és ha ezt teljesítjük, sikeresek vagyunk – fedte fel a jó szereplés titkát Nino Niederreiter, a svájciak 20 éves csatára. – Egyszerű a taktikánk. Simán játszunk, és nem találgatunk fölöslegesen.”

Kanadai kapitányuk a nevezéskor sem bonyolította túl a dolgokat: a svájciak keretében mindössze három légiós van, közülük is csak Roman Josi (Nashville) játszik az NHL-ben. Igaz, a torna folyamán még érkezhetnek a csapatba sztárok: Brunner (Detroit) vagy Streit (NY Islanders) személyében.

Az 1998 óta folyamatosan az elitben szereplő gárdánál persze tudják: igazán sikeresek csak akkor lehetnek a vb-n, ha a negyeddöntőn túljutnak – ez legutóbb 15 éve sikerült nekik, utolsó érmüket, egy bronzot pedig kerek 60 éve szerezték. „A csapatszellem a fő fegyverünk, az, hogy mindenki százszázalékosan hajt. Remélem, ez a torna sorsdöntő pillanataiban is így lesz” – tette hozzá a védő Philippe Furrer.

A svájciakra még a dán, a fehérorosz és a norvég csapat vár a csoportban. (SITA, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?