Süttő Marián triplázhat

<p>Nyitra/Bős. A nyugat-szlovákiai régióbajnokságban élen telelő bősiek sikerkovácsa, Süttő Marián háromszor edzőként vezette csatába egykori védenceit, két ízben a verebélyiek trénereként elsőséget szerzett a hagyományos nyitrai karácsonyi teremtornán. Most újra nyerhet.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Ezúttal a bősieket is meghívták a szervezők, edzőjük azonban holnap paradox módon a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség válogatottját irányítja a nyitrai polgármester, Jozef Dvonč serlegéért zajló hagyományos téli seregszemlén. „Számomra nagy megtiszteltetést, egyben szakmai munkám elismerését is jelenti a felkérés. Természetesen igyekeztem a legerősebb kollektívát kialakítani. Sajnos, néhányan sérülésre, fáradtságra hivatkozva lemondták részvételüket. A keret névsorát böngészve egyértelmű: olyan játékosoknak szavaztam bizalmat, akiket edzőként már előbb feltérképeztem, akik mondhatni teremfoci-specialisták. Válogatottunk mezében a régióbajnokságban játszó komáromiak, nyárasdiak, nagyölvediek, negyediek, tótmegyeriek, nyitraiak, de a IV. és V. ligás alakulatok futballistái is pályára lépnek. Egy ízben a helyszínen találkoztunk, gyakoroltunk”– nyilatkozta a felkérésről, a kiválasztás kritériumairól a keretszűkítés után Süttő Marián, akinek a munkáját Štefan Strečka segíti.

Vajon miként lesz képes megbirkózni a kettős szereposztással Süttő Marián? „A bősiek számára is presztízsértékű a meghívás. Ezért nagy hangsúlyt fektettünk a teremfoci begyakorlására. Az utóbbi napokban a helybeli alapiskola tornatermében, valamint a nyárasdi sportcsarnokban edzettünk. A karácsonyi tornán asszisztensem, Czuczor Attila és kapusedzőnk, Daniel Ondrejička irányítja a kispadról a mieinket. Ha lehetőségem kínálkozik, akkor a tornasorozat közben tanácsokkal én is besegítek”– ecsetelte a tervezett munkamegosztást a tréner.

Érdekesség, hogy a kerületi válogatott a bősiekkel azonos csoportba került. Könnyen előfordulhat, hogy éppen Süttő Marián alkalmi védencei tesznek keresztbe a bősieknek... „A futball nem élet-halál kérdése. A kerületi focielit ádventi ünnepkörben zajló seregszemléjén barátok találkoznak, idény végi örömfocival búcsúznak egymástól, a leköszönő esztendőtől. Természetesen a sikeres helytállást is fontosnak tartom. Mind a kerületi válogatott, mind a bősiek elsődleges célja a negyeddöntőben való szereplés kiharcolása” – tájékoztatott az elvárásokról a tapasztalt tréner, akinek játékosként nem adatott meg, hogy megvillantsa tudását a 2003-ban indult népszerű megmérettetésen, edzőként viszont most triplázhat.

Egyébként mindkét csoportból az 1–4. helyezett kerül a negyeddöntőbe. A folytatásban már kiesési rendszerben zajlik a torna, melyre a vágsellyeiek visszalépése után a III. ligás érsekújváriakat hívták meg a szervezők. A Nyitrai Területi Futballszövetség kollektívájába az V. ligás perediek futballistáját, Miroslav Račekot is nevezték. A rangos nyitrai teremfocitorna holnap reggel (8.00) kezdődik. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?