Súlyos somorjai vereség a Pomléban

somorjai focisták

Újabb nagyarányú vereséget szenvedett az STK a II. labdarúgóligában a Pomléban. A somorjaiak a 4. fordulójában 7:0-ra kaptak ki a ligetfaluiaktól. Információink szerint nagyon inog a kispad Juraj Ančic edző alatt.

Ugyan a szomszédrangadóra nagy számban érkeztek vendégdrukkerek, de a kisebb létszámú somorjai szurkolócsoport is kitett magáért. A találkozó elején kifeszítettek egy nagy, nemzeti színű molinót, melyen a Szent István-i szimbólum, illetve a király aláírása szerepelt. A drapéria alján pedig az a szöveg szerepelt, hogy „Ti is legyetek királyok.” Hát, a somorjai focisták nem lettek. Sőt...

Nagyon rosszul kezdődött a találkozó a hazaiak számára. Pár tized másodperce folyt a játék, amikor Pančík szabálytalankodott Odukával szemben, és a megítélt büntetőt Gašparovič biztosan értékesítette. Nemsokára a másik oldalon Owusu került a büntetőterületen a földre. Ha a játékvezető itt is tizenegyest ítélt volna, senki sem szólhatott volna semmit. De ő továbbot intett.

A 20. perben ismét a somorjai szurkolók előtt díszelgett a Szent Istán-drapi, de ez sem rázta fel a hazaiakat. Ugyan mentek, próbálkoztak a somorjaiak, de szinte helyzetbe sem kerültek. Közvetlenül a szünet előtt még kétszer volt eredményes a Petržalka.

A szünet után sem változott semmi. Amikor a 67. perben Gašparovič már a harmadik gólját szerezte, felhangzott a ,,K...a gyenge!” rigmus. Nem sokkal később pedig az ,,Ančic, takarodj!” rigmustól volt hangos a Pomlé.

A továbbiakban a vendégek még három gólt szereztek, és szinte megalázták a somorjaiakat. A klubtörténelem legsúlyosabb másodosztályú hazai vereségét szenvedte el az STK. Nagyon szomorú, hogy csak pár hazai játékos ment oda a somorjai táborhoz, hogy megköszönjék a támogatást…

,,A szünetben megbeszéltük, hogy ugyan háromgólos hátrányban vagyunk, de még minden lehetséges. Sajnos, nem jött ki semmi. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy ilyen súlyos vereséget szenvedtünk – mondta lapuknak a somorjai klub neveltje, a 19 éves Botló László. ,,Minden lehetőségnek örülök. Óriási a különbség az ifi és a felnőttfoci között. Sokat dolgozom és dolgozni fogok, hogy minél többet játsszak. Célom, hogy kezdőember legyek az STK-ban. Tudom persze, hogy ehhez idő kell.”

Négy forduló után négy megszerzett ponttal ugyan a 12. helyen állnak a somorjaiak, de már 15 gólt kaptak, a legtöbbet a másodosztályban. Hazai pályán szörnyű a mérleg. Két meccs, két vereség, 2:12-es gólarány.

Amikor vasárnap kiürült a somorjai lelátó, egy ember maradt csak rajta. A klubelnök Horváth Csaba. A következő órákról, napokról gondolkodott. Tudta, hogy ez így nem mehet tovább, cselekedni kell. A vereség is hozzátartozik a sporthoz. Csak óriási különbség van vereség és vereség között.

Lapunk úgy tudja, nagy a valószínűsége, hogy Juraj Ančic befejezi munkáját a klubban. A kérdés csak az, hogy még a szerdai, Rusovce elleni Szlovák Kupa-meccs előtt vagy csak utána.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?