Stuttgartban a tél dacára megizzadhat a Barcelona

<p>A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának keddi programjában az izgalmasabb 90 percet a címvédő Barcelona és a házigazda Stuttgart összecsapása ígéri.</p>

A katalán elitgárda az esélyesebb, ám nem biztos, hogy a papírforma érvényesül már a nyitómeccsen is, mivel egyfelől a németek hazai pályán várhatóan különösen nagy energiákat mozgósítanak majd a siker érdekében, másfelől a vendéglátók formája hétről hétre tovább javul. Karácsony előtt még csak a 15. helyen szerénykedett a Stuttgart, aztán szinte egycsapásra feljavult az együttes, és úgy lépett előre mostanra a Bundesliga 9. helyére, hogy utóbbi nyolc bajnoki meccséből hetet megnyert. A legutolsót, szombaton 5-1-re Kölnben, vagyis tényleg az egyik legjobb állapotban levő német csapatról van szó. Kérdés persze, hogy mit ér ez a világ legjobbjának számító alakulattal szemben, amely szintén remek idényt produkál, és bár a közelmúltban botlott ugyan - merthogy veretlenül megvívott 22 meccs után legyőzte őt az Atlético Madrid -, gyorsan javított: a hét végén igen meggyőző teljesítménnyel 4-0-ra páholta el a Racing Santandert.

"Minden energiánkat mozgósítanunk kell, s akkor meglepetést okozhatunk" - nyilatkozott óvatos derűlátással Cacau, a házigazdák brazil gólfelelőse, aki egymaga négy ízben vette be a Köln kapuját.

A Barcelona, érzékelve a németek elszántságát, maga sem számol könnyedén begyűjthető három ponttal:

"A Stuttgart egyre jobban játszik, roppant veszélyes csapat. Nagyon kell összpontosítanunk, ha el akarjuk kerülni, hogy zűrt okozzon" - fogalmazott a társak nevében is a bajnokegyüttes kapitánya, Carles Puyol.

A kedd másik mérkőzésén a görög Olimpiakosz Pireusz fogadja a francia Girondins Bordeaux-t, s bár erősebbnek tetszik a vendégegyüttes, a párharc nyitányán a hazai pálya akár győzelmet is eredményezhet az athéni csapat számára.

"A Karaiszkakisz Stadion forró légköre sokat segíthet - mondta az Olimpiakosz marokkói légiósa, a sérüléssel bajlódó Zsouad Zairi. - Szurkolótáborunk fanatikus, és a szó szoros értelmében a 12. játékosa a csapatnak."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?