Storcz 8–10 érmet vár

<p>Holnap kezdődik és vasárnapig tart Duisburgban a 40. kajak-kenu-világbajnokság.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Storcz Botond, a magyar kajak-kenu-válogatott szövetségi kapitánya 8–10 érmet vár a 35 tagú küldöttségtől. A szakember úgy fogalmazott: a három aranyérmet hozó, júniusi portugáliai kontinensviadalon sok ziccer kimaradt, s most reméli, hogy a kapufáról befelé pattan majd a labda. „Látva a versenyzők felkészültségi állapotát, joggal lehet reménykedni a jó szereplésben – mondta Storcz. – Ha tízhez közeli érmet szerzünk, akkor nem lesz okunk panaszra, s ha minden szakág képviselői gyűjtenek dobogós helyet, akkor azt hiszem, elégedettek lehetünk.”

Baráth Etele, a hazai szövetség elnöke azt mondta: ez a vb a 2016-os riói olimpiáig vezető út első állomása, s ő minden szakágnak azt kívánja, hogy eredményes tudjon lenni a németországi viadalon. „Különleges kihívás előtt állnak a válogatott tagjai. Az olimpia utáni évben gyakran tapasztalni, hogy a játékokon jól szereplők pszichésen és fizikailag nem tudják úgy odatenni magukat. Kívánom a londoni hősöknek, hogy ezúttal erre rácáfoljanak” – fogalmazott Baráth.

A magyar kenusok közül a Vasbányai Henrik–Mike Róbert páros és Vajda Attila lehet harcban az aranyért, míg a kajakosoknál gyakorlatilag minden magyar induló éremesélyes, a legtöbbet Kozák Danutától, Csay Renátától, a Kovács Katalin–Janics Natasa és a Kökény Roland–Dombi Rudolf párosoktól, valamint a férfi- és női négyestől várja a közvélemény.

Szlovák részről visszafogottabbak a célkitűzések: minden döntőbeli szereplés sikernek számít. A 15 tagú küldöttségből az egyesben (500, 1000 m) induló Gelle Péterben, a K2 1000 és 500 méteres versenyben érdekelt Vlček Erik–Tarr György és az 500 méteren vízre szálló Ivana Kmeťová–Martina Kohlová duókban bízik leginkább a szakvezetés, de a fiatal férfikajaknégyes (Marek Krajčovič, Matej Michálek, Jakubík Gábor, Demin Viktor) is meglepetést okozhat. „Ha minden klappolna, egy hatodik hely összejöhet. Realistának kell lenni, az érmek valószínűleg elérhetetlenek lesznek már csak azért is, mert a fiúk már túl vannak két csúcseseményen a szezonban” – utalt az idei korosztályos Eb-t és vb-t is megnyert négyes helyzetére Felix Masár edző.

„Duisburgban mindig jó volt versenyezni, ez a világ egyik legjobb pályája. Erikkel megpróbálunk mindkét számban a döntőbe jutni, ami nehéz lesz, mert a négy középdöntőből csak a két-két legjobb jut egyből tovább, s a kimaradók közül a legjobb idővel rendelkező egység lesz a kilencedik induló a fináléban” – nyilatkozta Tarr az esélyekről. (MTI, mkksz.hu, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?