Stoch megismételte Hannawald bravúrját

A lengyel Kamil Stoch nyerte a síugró Négysánc-verseny negyedik, bischofshofeni állomását is, ezzel megismételte Sven Hannawald bravúrját, miután a viadal mind a négy versenyén győzni tudott.A lengyel címvédő első lett a két németországi helyszínen, Oberstdorfban és Garmisch-Partenkirchenben, majd a

A lengyel Kamil Stoch nyerte a síugró Négysánc-verseny negyedik, bischofshofeni állomását is, ezzel megismételte Sven Hannawald bravúrját, miután a viadal mind a négy versenyén győzni tudott.

A lengyel címvédő első lett a két németországi helyszínen, Oberstdorfban és Garmisch-Partenkirchenben, majd akkor is a legjobbnak bizonyult, amikor a mezőny átutazott Ausztriába: csütörtökön nyert Innsbruckban, végül szombaton Bischofshofenben is. Előzőleg – mostanáig egyedüliként – a német Sven Hannavaldnak sikerült hasonló bravúr a 2001/02-es idényben. A címét legutóbb az osztrák Gregor Schlierenzauer tudta megvédeni, aki 2011/12-ben és 2012/13-ban is megnyerte a sorozatot.

Stoch újabb összetett sikere már a szombati verseny előtt nagyon valószínű volt, mivel legnagyobb ellenfele, a világkupában eddig élen álló német Richard Freitag a csütörtöki első sorozatban elesett, a másodikban pedig már nem is ugrott, így a 30. helyen zárt, pénteken pedig le is mondta a bischofshofeni szereplést.

A szombati verseny előtt így Stoch előnye 60 pont volt a második helyezett német Andreas Wellingerrel szemben. Bischofshofenben a kétszeres olimpiai bajnok, vb-aranyérmes lengyel az első sorozatban a legtávolabbra repült, s bár a másodikban akadtak az övénél nagyobb ugrások is, végül így is első lett. A második helyen a norvég Anders Fannemel, a harmadikon pedig Wellinger végzett. Összetettben Wellinger lett a második, Fannemel pedig harmadik.

„Természetesen nem tudtam nem gondolni Hannawald rekordjára, bár elsődlegesen nem ez járt a fejemben. Boldog vagyok, hogy végül nekem is sikerült ezt végrehajtanom. De fáradt is vagyok, pihennem kell, és erőt gyűjtenem a következő versenyekre” – mondta közvetlenül a verseny után Stoch.

A győztesnek Hannawald is gratulált. „Négy győzelem egy kiírásban? Ez olyan pillanat, amit nem lehet leírni. Azt gondolom, hogy Kamil nem is gondolja, mit ért el. Szenzációs teljesítményt nyújtott a Négysánc-versenyen. Most már ketten vagyunk a klubban” – nyilatkozta az egykori német síugró. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?