STK: váratlan hideg zuhany a forróságban

 ŠTK Šamorín

Nagy meglepetésre hazai pályán 2:1-es vereséget szenvedett a somorjai STK az eddig nulla ponttal a bajnokság utolsó helyén álló Rohožník csapatától a labdarúgó II. ligában.
 

A vasárnap délelőtti forróság ellenére 506 néző volt kíváncsi a Somorja és az utolsó összecsapására. Jól kezdtek a hazaiak, több ígéretes helyzetük is volt, a 19. percben Bahi a kapufát is eltalálta. A bal oldalon Bright a nagy meleg ellenére is aktív volt, bátran cselezte be magát a vendégek tizenhatosába, de a veszélyes lövése elkerülte a kaput. Nem úgy a túloldalon. A Rohožník három labdaérintésből gólt lőtt: Trefil kapus hosszú kirúgását Pittner csúsztatta Beköhöz, aki szépen gurította el a DAC második számú kapusa, a nyáron igazolt Vantruba mellett – 0:1.
A góltól nem változott a játék képe, továbbra is támadásban maradtak a hazaiak. Trefil kapus előtt alakult ki egy nagyobb kavarodás, előbb Jančo, majd Leginus is próbálkozott, de csak egy szöglet jött össze a hazaiaknak, ami nem volt veszélyes. 
Pár perccel később ritkán látott eset történt, Bright és a vendégek védője olyan erővel rúgott egyszerre bele a labdába, hogy a játék egy hangos puffanás után sziszegve leeresztett.
A 30. perc után a hazai szurkolók eresztettek le még jobban. A bal oldalon a villámgyors Frimmel hagyta faképnél Matúš Malýt, a lapos centerére pedig remek ütemben érkezett Pittner és a hálóba passzolta a labdát – 0:2.
„Úgy játszotok, mint a DAC!” – kiáltotta be valaki a nézőtérről a második vendéggól után. Az előző szezon elején ez nyilván még dicséretnek számított volna, de most inkább kritika volt.
Jančo az első félidő hajrájában ugyan próbálkozott egy szép lövéssel, de nem volt eredményes, így meglepetésre vendégvezetéssel vonultak a szünetre a felek.
A második játékrészben óriási mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, a vendégek pedig a védekezésre és a gyors kontrákra rendezkedtek be. 
Bright volt az, akit legkevésbé viselt meg a hőség, fáradhatatlanul zakatolt a partvonal mellett. Szépen vitte le a labdát egészen az alapvonalig, a visszagurított labdája megtalálta Jančót, aki egy életerős löketet eresztett meg, de a vendégvédő önfeláldozóan beletette a fejét a labda útjába. Ápolni is kellett utána. 
Az 56. percben még az első játékrészben csereként beállt Boateng fejelt nagyszerűen kapura, a kipattanót Leginus vágta fölé. 
A 70. percben aztán góllá érett a somorjai mezőnyfölény: Leginus jó 20 méterről gyönyörűen lőtt a jobb felső sarokba – 1:2.
Tíz perccel a vége előtt meglehetett volna az egyenlítés is a hazaiaknak, de Boateng fejese a kapufán csattant.
A túloldalon a ráadásban Bekö dönthette volna el végleg a 3 pont sorsát, de Vantruba nagyot védett. 
A somorjai csapat már nem tudott több helyzetet kialakítani, így a nagy hőségben a vendégek örülhettek az első pontszerzésüknek a II. ligában. A Somorja pedig a jövő héten a Banská Bystrica otthonában javíthat. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?