Stílusváltás Sopronban

Sopron/Pozsony. Szerdán este nem volt azonos súlycsoportban a soproni női kosárlabda euroligás találkozó két csapata: a hazai Euroleasing-Orsi közel száz pontot dobott (95:60) a sorozat kétszeres győztesének, a rózsahegyi együttesnek.

Találó pillanat a szerdai kupameccsről. Michulková szinte elveszik a soproni védők gyűrűjében. Pavol Majer felvételePersze a liptóiak játékoskerete azóta teljesen megváltozott, és az Európa-verő szlovákiai társaságból jelenleg a soproniaknál kosaraznak többen. A magyar élklub kispadján pedig márciustól a korábbi rózsahegyi sikerkovács, Natália Hejková ül. Most vezette először jelenlegi védenceit egykori csapata ellen.

„Rosszabbra számítottam, mert az első hazai kupameccs mindig sok feszültséget rejt magában. Csapatom megörvendeztetett, mert bizonyította, hogy erőnlétileg jól felkészült. Még tömérdek munka vár rám, játékstílusom meghonosításában. Kis lépésekben haladunk előre, hiszen alapjaiban változott meg a csapat védekezése. Ellenfelünk ma azt tette, amire képességeiből tellett, védenceim pedig időnként elvesztették a fonalat, s olyankor visszatértek korábbi szokásaikhoz. Eltart egy ideig, míg fáradtan is elfelejtik azt, amit azelőtt játszottak. Honti, Szlimák és a többi fiatal előszőr szerepel az Euroligában, szorgalmas tehetségek, semmi gondom nincs velük, ők a jövő emberei, akik Bieliková, Kovacsevics, Veszel és Zakaluzsnyaja társaságában érhetnek kiváló kosarasokká” – állítja a neves edzőnő, akit a mérkőzés után valóssággal körülrajongtak a szlovákiai újságírók. Mintha a Ružomberok iránti érdeklődés Sopronra terjedt volna át. Hejková azt is megjegyezte, hogy új állomáshelyén hiányzik neki az a feszültség, amit a rózsahegyi pénzhiány szült. Magyarországon ez eltűnt az életéből.

Valóban a liptói csoda átültetésén munkálkodik? – szegezem neki az újabb kérdést. „Alapjaiban igen. Sokmozgásos játékot honosítok meg, ehhez választottam ki a kosarasokat, eddig minden remek. Persze beépítjük játékfelfogásunkba a magyarokra jellemző ötletgazdagságot is. S mindezt jó védekezéssel fűszerezzük meg, olyannal, amely eltér a magyarországi gyakorlattól.”

Sopronban is Iveta Bieliková Hejková nyújtott karja a pályán. Irányít, ritmus vált, szöktet, labdáival mozgatja a csapatot. „Azt vártam, hogy gyorsabban kialakul a csapaton belüli összetartás. Még akadozik a pályán a gépezet, nem könnyű játszanom, mert nem mindig értjük meg egymást úgy, mint a korábbi rózsahegyiekkel, de jó úton járunk, csak a fiataloknak is el kell sajátítaniuk a Hejková-játékstílust. Magyarul még nem tanulok, angolul folyik a társalgás, meg vannak szláv lányok is csapatban, így beszélgethetünk” – árulja el a karmester, akit egyéves szerződés köt a mostani klubjához. Úgy érzi, ha kellő türelem kíséri majd a soproni stílusváltást, akkor fokozatosan beérnek a gyümölcsei, és a Balogh-éra után is minél többen utat találnak a városi sportcsarnok lelátójára, amely szerdán este még nem izzott úgy, mint a korábbi évek kupacsatái alatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?