SPORTHĺRADÓ

Futballszerda lesz ma Európa-szerte. Három Eb-selejtező (az I. csoportban Ciprus–Málta, a negyedikben San Maríno–Lettország és a kilencedikben Azerbajdzsán–Wales) mellett számos barátságos mérkőzés is lesz.

Futballszerda lesz ma Európa-szerte. Három Eb-selejtező (az I. csoportban Ciprus–Málta, a negyedikben San Maríno–Lettország és a kilencedikben Azerbajdzsán–Wales) mellett számos barátságos mérkőzés is lesz. Érdekesebb párosítások: Koreai Köztársaság–Brazília, Németország–Hollandia, Csehország–Svédország, Olaszország–Törökország és Franciaország–Jugoszlávia.

Ma Šuranyban 18 órakor Szlovákia női kézilabda-válogatottja vb-selejtező mérkőzésen Macedóniát fogadja. A hazai csapatban Koday védésére lehet számítani, játszhat a szélen Flaska Mónika is. Tóth Erzsébet pályára küldése egyelőre kérdéses, mert a kiváló átlövő egészségi okok miatt csak később csatlakozott a többiekhez.

Két pontért, azaz győzelemért utazott Belorussziába Szlovákia női kosárlabda-válogatottja, amely ma Eb-selejtezőt játszik a szovjet utódállamban. Nehezíti Peter Kováčik edző helyzetét, hogy végül két kassai erőssége, Jalčová és Nagy nélkül volt kénytelen útra kelni. A magyar nők ugyanezen a selejtező fronton Finnországban szerepelnek, a magyar férfiak pedig Szombathelyen Franciaországot fogadják.

Szeged–Prešov párharc lesz a férfi kézilabda KEK nyolcaddöntőjében. A tegnapi bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy az első találkozót december 7-én vagy 8-án Szegeden, a visszavágót egy héttel később Eperjesen játsszák. A Dunaferr a remek kézilabdázókól álló jugoszláv RK Sintelon ellen lép pályára az EHF Kupa nyolcaddöntőjében.

Ötödik lett a szlovák Veronika Zuzulová az amerikai Winter Parkban rendezett Nor Am Cup második műlesikló számában. Győzött a francia Pequegnot.

Körmendre szerződött az idény végéig David Toya, a pozsonyi Inter válogatott férfi kosárlabdázója.

New York láthatja a két orosz sakkcsillag, Garri Kaszparov és Anatolij Karpov legközelebbi párharcát. A mérkőzésre december 19-én és 20-án kerül sor, és négy gyorsított partiból áll majd.

Szinte hihetetlen, de igaz: a sydneyi olimpia valamennyi férfi győztese jelen van a debreceni torna világbajnokságon. Az ötkarikás játékokon az egyéni összetettben és nyújtón az orosz Alekszej Nyemov nyert. Lólengésben a román Marius Urzica, talajon a lett Igors Vihrovs, ugrásban a spanyol Gervasio Deferr, korláton a kínai Li Hsziao-peng, gyűrűn Csollány Szilveszter győzött két éve.

Huszonnégy órával az útvonal nyilvánosságra hozása előtt bemutatkozott a január 1-jén kezdődő Dakar Rali egyik magyar párosa, a hét héttel ezelőtt befejeződött egyiptomi versenyen győztes Szalay Balázs, Laklóth Aladár duó.

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) doppingolás miatt néhány órával a varsói világbajnokság rajtja előtt két éves eltiltással sújtott két hazai versenyzőt, az 58 kg-osok között összetettben címvédő, s Európa-bajnok ALeksandra Klejnowskát, valamint a tavalyi Eb-n a 63 kg-osok között ezüstérmes Dominika Misterskát.

Öt év börtönbüntetést kaphat az NBA-ben négy idényt lehúzott Byron Houston, aki közszeméremsértés és ittas vezetés miatt állítottak bíróság elé.

Legjobb európaiként a kilencedik helyen (ideje 25:09) ért célba a szlovák Róbert Štefko a portugáliai Oeirasban rendezett 8,3 kilométeres terepfutóversenyen. Győzött az etióp Bekele, 24:05-ös idővel.

Szeretnének szakítani a hagyományokkal a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság szervezői, és egy nappal korábban szándékoznak lebonyolítani a megnyitót, mint a torna első mérkőzését.

A KENO 10 keddi nyerőszámai: 3, 4, 5, 9, 12, 14, 19, 24, 27, 28, 35, 50, 56, 57, 58, 66, 68, 69, 77, 80.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?