Somorjai kajakos és komáromi kenus 4. helye a korosztályos vb-n

kajak-knenu

A kajakos Sidó Bianka és a kenus Őri Laura is negyedik helyen zárta egy-egy számát a sportág U23-as, illetve junior világbajnokságán, amelyet a múlt hét második felében rendeztek az olaszországi Auronzóban.

Sidó Bianka számára különleges a mostani kajakos szezon: nemcsak a felnőtt mezőnyben, hanem az U23-as kategóriában is ebben az idényben debütál nagy világversenyeken a frissen leérettségizett sportoló. A nemrégi Európai Játékok után (ami egyben felnőtt Eb is volt) Auronzóban állt rajthoz, ezúttal két számban. K2 500 méteren Katarína Pecsukovával a negyedik helyen végzett, K4 500 méteren pedig – kiegészülve Bugár Rékával és Dagmar Čulenovával – nyolcadikként zárt.

Párosban csak annyiban fájó a végeredmény, hogy nagyon szoros volt a befutó, alig maradtak le a lányok a harmadik helyről. Ez volt az első versenyük az U23-as kategóriában, nagyon elégedettek lehetünk a teljesítményükkel. Ami a négyest illeti, a négy leggyorsabb egyéni kajakost nevezte a hajóba a szövetség, de már az edzéseken látszott, hogy nem ülnek igazán jól a hajóban, így nem is vártunk sokat tőlük a vb-n – nyilatkozta lapunknak Honti Jenő, Sidó Bianka edzője.

A somorjai származású kajakos egyesben is rajthoz szeretett volna állni Auronzóban. „Profi versenyzőként el kell fogadni a tényeket. Sajnos nem sikerült ezt teljes mértékben lezárnia magában Biankának, ezen még javítanunk kell a jövőben, csak az adott helyzettel szabad foglalkozni – jegyezte meg Honti, hozzátéve, a sűrű program fárasztó volt, s a korosztályos vb-re nem tudtak igazán készülni. – Pénteken vár ránk még egy válogató, utána jöhet egy kis pihenő. Mivel a duisburgi felnőtt-vb az év fő versenye, a hóvégi U23-as Eb-t valószínűleg kihagyjuk.

kajak-kenu

Visszatérve Olaszországhoz: a mintegy 2 kilométeres tónak szokatlanul hideg volt a vize. A versenyzőket azonban jobban zavarta, hogy nem alakítottak ki levezető pályákat, így a hullámok időnként gondokat okoztak a pályán. Őri Laurát ez és a kevés közös gyakorlás sem akadályozta meg abban, hogy Patrik Ružičcsal megszerezze a negyedik helyet a juniorok C2 500 vegyes számában. A szlovákiai páros szinte végig dobogós helyen haladt, a komáromi kenus hangja mégsem volt szomorú, amikor tegnap délután elértük telefonon. „Nagyon örülök a 4. helynek. Tavaly is indultunk a vb-n ebben a számban, de akkor nem jött össze jó eredmény. Most pedig csak két hete ültünk össze, ehhez képest elég jól mentünk – mondta az Új Szónak Őri, aki C1 500-on a középfutamig, C1 200-on a 11. helyig jutott. – Utóbbi nem olyan rossz, de fejben nem voltam ott teljesen a vb-n, túl nagy volt a teher rajtam.

A pszichés felkészülést (is) nagyon rövid időn belül újra gyakorolhatja az év junior kenusa, a portugáliai korosztályos kontinensviadalon ugyanebben a két egyéni számban áll rajthoz. „Rendesen ráedzek majd az Eb-re, és remélem, ott már az igazi Őri Laurát láthatjuk majd – jegyezte meg vidáman. – 200-on szeretnék ott lenni az A-döntőben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?