Somorjai győzelem a szürke csallóközi régiórangadón

Nagyobb akarásának köszönhetően tartotta otthon a somorjai STK Fluminense a fontos három bajnoki pontot a komáromi KFC ellen a II. labdarúgóliga 17. fordulójában.

Nagyobb akarásának köszönhetően tartotta otthon a somorjai STK Fluminense a fontos három bajnoki pontot a komáromi KFC ellen a II. labdarúgóliga 17. fordulójában. A hazaiak 3:0-ra nyerték a csallóközi derbit.

Kezdetben leginkább a somorjai csapat cserepadja keltette a legnagyobb figyelmet és derültséget, ahová a cserejátékosok pokrócokba bugyolálva ültek le, Mika Lönnström, a hazaiak vezetőedzője viszont rövidnadrágban, teniszcipőben, zokni nélkül foglalt ugyanott helyet. „Ezt a napsütéses, de mégiscsak novemberi időt finnországi nyárnak érezheti” – rikkantotta az egyik hazai néző. Nem sokkal később már a vendégszurkolók egyikével keveredett csípős szópárbajba, amit többen érdekesebbnek tartottak, mint a pályán csordogáló játékot.

Mindkét csapat óvatosan, biztonságos labdajáratással kezdett. A hazaiak némi mezőnyfölényt harcoltak ki, de csupán három erőtlen, ráadásul pontatlan lövésig jutottak. Aztán a 23. percben a támadásra forduló vendégek a középpályán elveszítették a labdát, amelyre Wisney lecsapott, Pančíkot indította, aki elviharzott a jobb szélen, pontos beadását pedig Fernando Neto a hálóba vágta – 1:0.

Továbbra sem változott a játék képe és bágyasztó irama, egészen a 37. percig, amikor váratlanul paprikás lett a hangulat. Horváth Csaba szerelése egy komáromi játékosról pattant az oldalvonalon kívülre. A partjelző tévesen vendégbedobást mutatott, amit a hazaiak középhátvédje nem vett észre, mert azonnal a labdáért futott, miközben ellökte a játékszerért lehajoló ellenfelét. Erre ugrottak fel a kispadról a bevetésre váró komáromiak. Vlade Tomáš, a cserekapus volt a legvehemensebb. Megütötte Horváthot, ezért piros lapot kapott, a hazai játékos pedig sárgát. A pályán kívüli dulakodásban mások is részt vettek, de ők megúszták büntetés nélkül. E rövid epizódot követően folytatódott a sportszerű, de átlagosnak is csak némi jóindulattal nevezhető találkozó.

Szünet után valamivel gyorsabb, olykor izgalmasabb lett a mérkőzés, mert a komáromiak éledezni kezdtek. Többször eljutottak az eredmény megtartására berendezkedő somorjaiak kapujáig. Militosyan az 54. percben akár egyenlíthetett volna, de rosszul eltalált lövését Rožník magabiztosan hárította. Egy ideig úgy tűnt, hogy az utolsó pillanatig izgalmas lesz a hajrá, de aztán a csereként beállt Fuják a 81. percben jókor volt jó helyen: a jobbról érkező beadást a kimozduló hálóőr mellett a kapuba gurította – 2:0.

Nem sokkal később a nagy kedvvel és ezúttal eredményesen is szereplő Fernando Neto adta meg a kegyelemdöfést a végére már eléggé hervadozó „violáknak” – 3:0.

A somorjaiak ezzel elkerültek a kiesőzónából, a komáromiak az utolsó előtti helyen telelnek, de nagyon szoros a bajnokság, a 10. és a 15. hely között csak három pont van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?