Sok légiós a keretben

Budapest. Gellei Imre szövetségi kapitány együttese jövő szerdán Debrecenben fogadja ellenfelét, ez lesz az első magyar-fehérorosz válogatott labdarúgó-mérkőzés. A 17.30 órakor kezdődő összecsapás játékvezetője a román Marian Salomir lesz.

Budapest. Gellei Imre szövetségi kapitány együttese jövő szerdán Debrecenben fogadja ellenfelét, ez lesz az első magyar-fehérorosz válogatott labdarúgó-mérkőzés. A 17.30 órakor kezdődő összecsapás játékvezetője a román Marian Salomir lesz. Az utánpótlás (U-21), egyben olimpiai válogatott ugyanaznap 13 órától Nyíregyházán játszik a fehéroroszok korosztályos legjobbjaival. A magyarok közül egyedül Gellei Imrének van fehérorosz „kapcsolata“: 1987-ben a Győr edzője volt, s csapata az akkor még szovjetként jegyzett Dinamo Minszkkel került össze az UEFA Kupában. A párharc magyar továbbjutással zárult.

A fehérorosz válogatott több játékosa is neves nyugat-európai kluboknál légióskodik, a legjobbak azonban – Belkveics és Kackevics –a Dinamo Kijevben szerepelnek. A legismertebb személyiség azonban kétségkívül Eduard Malofejev szövetségi kapitány, aki 1966-ban szerepelt az angliai világbajnokságon és végigjátszotta a magyarok elleni 2:1-es szovjet sikerrel végződött negyeddöntőt.

Eduard Malofejev kapitány már meg is nevezte tizenhetes keretét, amelyben csak egy kapus, a rosztovi Gennagyij Tumilovics kapott helyet. Tumilovics tavaly a Pressball sporthetilap választásán az év játékosa volt, megelőzte többek között a Dinamo Kijev középpályását, Valentin Belkevicset és a jelenleg Milan-játékos Vitalij Kutuzovot. A belorusz válogatott a vb-selejtezők során Lengyelország és Ukrajna mögött az ötödik csoport harmadik helyén zárt, megelőzte többek között a walesi és a norvég együttest is. A 2004-es Európa-bajnoki selejtezőkön Hollandia, Csehország, Ausztria és Moldávia lesz Fehéroroszország vetélytársa.

A FEHÉROROSZ KERET, kapusok: Gennagyij Tumilovics (Rosztszelmas Rosztov). Védők: Andrej Osztrovszkij (Maccabi Haifa), Vlagyimir Szunejko (Kirilja Szovjetov), Alekszandr Lukvics (Torpedo Moszva), Szergej Sztanyjuk (Stoke City), Alekszandr Krapkovszkij (Dinamo Minszk). Középpályások: Szergej Gurenko (Parma), Vlagyimir Koritko (Rosztszelmas Rosztov), Alekszandr Gleb (Stuttgart), Alekszandr Kulcsij (Sinnyik Jaroszlavl), Alekszandr Hackevics (Dinamo Kijev), Valentin Belkevics (Dinamo Kijev), Makszim Romascsenko (Gaziantepspor), Vitalij Vologyenkov (Dinamo Minszk). Csatárok: Roman Vasziljuk (Szpartak Moszkva), Vitalij Kutuzov (AC Milan), Petr Kacsuro (Dinamo Minszk). (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?