Hatalmas a tülekedés az Arany Oroszlánért

xx

Sokak szerint az utóbbi tíz év legerősebb felhozatalával indul ma este a 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál.

Már a nyitófilm sem akármilyen izgalmakat kínál: Tim Burton régóta várt Beetlejuice Beetlejuice című horrorvígjátékával nyílik a filmmustra. Ezt a filmet jövő csütörtökötől a hazai mozikban is meg lehet nézni. 

Idén 21 film verseng a fődíjért, vagyis az Arany Oroszlánért, köztük a legendás spanyol rendező, Pedro Almodóvar első angol nyelvű filmje, a The Room Next Door (Szomszéd szoba), amely egy anya-lánya dráma, Pablo Larraín chilei rendező Angelina Jolie-val forgatott, Maria Callas operaénekesnőről szóló életrajzi drámája, valamint Luca Guadagnino filmje, amely William S. Burroughs nagy port kavart Queer című regényének adaptációja. Daniel Craiggel a főszerepben. 

Nagy várakozás előzi meg Todd Phillips Joker: Kétszemélyes téboly című pszichológiai thrillerét is Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével, illetve Brady Corbet Budapesten forgatott The Brutalist című filmjét. 

A fődíjról döntő nemzetközi zsűri elnöke idén Isabelle Huppert francia színésznő, a kilenctagú testület munkájában James Gray amerikai rendező, Agnieszka Holland lengyel rendező, Giuseppe Tornatore olasz rendező és Csang Ce-ji kínai színésznő is részt vesz. A Horizontok versenyszekció héttagú zsűrijében ott lesz Reisz Gábor magyar filmrendező is, aki tavaly Magyarázat mindenre című alkotásáért a legjobb film díját nyerte el ebben a szekcióban.

A velencei Lidóra számos színész és rendező érkezik a világ minden tájáról. Köztük lesz Brad Pitt és George Clooney, akik Jon Watts versenyen kívül bemutatásra kerülő Két magányos farkas című thrillerében szerepelnek. Pedro Almodóvar filmjének premierjére érkezik Tilda Swinton, Julianne Moore és John Turturro, valamint Adrien Brody, Guy Pearce és Felicity Jones, a The Brutalist szereposztásából, és a Babygirl két világsztárja, Nicole Kidman és Antonio Banderas is végigvonul a vörös szőnyegen. 

A fesztivál Biennale College Cinema nevű szekciójában vetítik majd a magyar Szilágyi Zsófia Január 2. című filmjét.

A Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 7-én zárul a díjkiosztó gálával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?