Sok futás, de minek?

Pozsony. Mozgalmas hétvége volt a bajnokságban. Saját pályáján vesztett három-három pontot az Inter és a Petržalka, ismét kikapott az UEFA Kupában szereplő Púchov, s lecsúszott az utolsó helyre. Viszont több lépcsőfokot ugrott felfelé a táblázaton a bajnok Žilina, amely idegenben leckéztette meg a ligetieket.

Marek Čech (jobbra) Radoslav Školníkkal csatázik a labdáért az Inter–Ružomberok találkozónTASR-felvételAmikor a műsorközlő negyed órával az Inter–Ružomberok meccs előtt üdvözölte a nézőket, voltunk vagy harmincan a stadionban. No nem azért, mert a nép sorban állt a jegyekért. Nem. Rendesen otthon felejtette magát. Már hagyományosan nem jár a Disznólegel#re. Szombaton negatív néz#csúcs született. 550 szurkoló... Azok jártak jól, akik otthon maradtak. Ritkán látható össze-vissza mérkőzés zajlott a 15 ezer férőhelyes arénában. Az Inter a tőle megszokott tempófutballt produkált, futottak becsületesen a fiatal gyerekek, szinte már földig ért a nyelvük. Félő volt, rálépnek, és földre zuhannak. Sajnálni kezdte őket az ember, hogy nagy-nagy igyekezetük, akarásuk fuccsba ment. Egyszerűen azért, mert elfelejtettek futballozni. Megállás nélkül loholtak, gürcöltek, futtatták a labdát, de a nagy gyorsaságban rendre elvétették. Csak rúgták, ívelgették, nem játszottak vele, amint megkapták, rögtön szabadultak tőle. Ez az elhibázott felfogás azt eredményezte, hogy mondjuk száz átadás, passz közül kilencven nem találta a címzettet, taccsra ment, légüres térben kötött ki. Szinte ismeretlen fogalom volt a hazaiak előtt az összjáték, pedig öt labdarúgójuk leledzett a középpályán, de ők amolyan holt lelkek voltak; ugyanis a védők saját térfelükről hosszú ívben rugdosták el fölöttük a labdát a két csatár, Šebo és Lembakoali felé. Azok azonban csak kivételes esetekben tudták azt megszelídíteni, így újra visszakerült a mezőnybe. Kezdődhetett elölről a labdakergetés. Ebben méltó partnerek voltak a vendégek (volt néhány gyors kombinációjuk), így kerekedett ki a bosszantóan unalmas, bűn rossz megoldásokkal tarkított 90 perc. Hogy azért akadt valami figyelemre méltó is? Igen. Egy potyagól: Kurty beadása után Števko lövésébe Čišovský belelépett, és a labda a hálóban kötött ki (20.). Ezt követően a sárga–feketék mentek és mentek előre, a második félidőben már itt-ott kombináltak is, de játékukból hiányzott a könnyedség; csak erőlködtek, könnyen kiszámítható, fantázia nélküli szimpla megoldásokkal próbálkoztak. Lembakoali löketét bravúrral hárította Hajduch, Šebo gólba tartó labdáját Mikuláš mentette a gólvonalról. Ez volt minden. Az Inter fiatal csapata mintha megrekedt volna fejlődésben. Továbbra is imponáló a gyorsasága, de bő másfél év alatt játékosságban nem sokat fejlődött. Kérdés, ezek a lelkes labdarúgók képesek-e többre, képesek-e túllépni saját árnyékukat?

INTER BRATISLAVA–RUŽOMBEROK 0:1 (0:1)

Góllövő: Števko (20.). Játékvezető: Ligocký; 550 néző. Sárga lap: Mráz, Čišovský, ill. Helbich, Školník. INTER: Hýll–Čišovský, Gáspár, Kunzo, Čech (46. Horváth)–Petráš, Paulík, Mráz (76. Fűzik), Brezík (81. Benko)–Šebo, Lembakoali; RUŽOMBEROK. Hajdúch–Školník, Mikuláš, Laurinc, Bédi–Žofčák (67. Hloušek), Kurty, Helbich, Zošák (83. Božok)–Urban–Števko (90. Pospíšil).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?