Slovan: gólt kell rúgni

<p>Csak ha a képességeik határán fognak teljesíteni, akkor vívhatják ki a pozsonyiak a csoportkörbe jutást a BATE Boriszov elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező mai (20.45) visszavágóján.</p>

ELŐZETES

Hat nappal ezelőtt a Pasienkyn 1:1-et játszott egymással a két csapat, František Straka, a Slovan vezetőedzője szerint ez jó, de csalóka eredmény. „Gólt kell rúgnunk. Ez az első számú alapfeladat” – fogalmazta meg a szakember tömören a pozsonyiak céljait a mai boriszovi visszavágón.

A gólkényszer segíthet az égszínkékeknek, véli a védő Erik Čikoš. „Rá leszünk kényszerítve az aktív játékra, ami eredményhez vezethet. Egy vagy két gólt sikerülhet rúgnunk” – bizakodott Čikoš.

A hétvégi, Myjava elleni Fortuna ligás bajnoki mérkőzés ugyanakkor nem ad okot az optimizmusra, a Slovan első vereségét (2:1) szenvedte el tétmeccsen az idei szezonban – igaz, a fővárosiak erősen tartalékos összeállításban léptek pályára.

Róbert Vittek a BL-selejtező odavágójához hasonlóan Myjaván is csak csereként kapott lehetőséget. A nem teljesen egészséges csatár a bajnokin nem talált be, a BATE elleni első meccsenviszont ő egyenlített. „Egy hét alatt nem sokat változott az állapotom. Kíváncsian várom, mivel rukkol ki az ellenfél – nyilatkozta Vittek. – A visszavágó a Slovan, és remélem, egész Szlovákia számára is az év meccse lesz, mindent bele kell adnunk.”

Ilyen szellemben motiválta játékosait Straka edző is. „Bízom benne, hogy tudatosítják, mi a tét. Ezeknek a janiknak tudniuk kell, hogy óriási lehetőség előtt állnak. Fegyelmezettség, szervezettség, harciasság, ezek a tényezők vezetnek a sikerhez. Ha ezt teljesítjük, akkor kijelenthetjük, hogy valóban olyan focistáink vannak, akik el tudják dönteni az ilyen meccseket” – mondta Straka.

Sikere esetén a Slovan a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhetne ősszel. Ezt a bravúrt eddig három szlovák csapat tudta véghezvinni: a kassaiak (1997), a ligetiek (2005) és a zsolnaiak (2010). Ha a BATE győz vagy gól nélküli döntetlennel zárul a meccs, a pozsonyiak az Európa Liga csoportkörében folytathatják.

A mérkőzést a tapasztalt német játékvezető, Wolfgang Stark irányítja, és a Digisport 3, valamint a Prima Cool tévécsatorna élőben közvetíti. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?