Slovan-diadal Somorján

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSSomorja. A korosztályos bajnoki pontvadászat befejezése után rangos nemzetközi tornát szervezett a somorjai FC STK 1914 futballklub.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Somorja. A korosztályos bajnoki pontvadászat befejezése után rangos nemzetközi tornát szervezett a somorjai FC STK 1914 futballklub. A hazaiaknak csak a tizedik hely jutott, győzött a pozsonyi Slovan, amely a döntőben büntetőkkel nyert a nyitrai FC ellen.

A Samaria-kupa nemzetközi diáktornán Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia 15 U13-as korosztályú (2001. január 1-je után született labdarúgók) csapata indult. Három pályán három öttagú csoportban csatáztak a pontokért a tinik, ezt követően a csoportok első két helyezettje az elődöntőben folytatta a szereplését, a többiek pedig a helyosztókon igyekeztek előkelő pozíciót kiharcolni.

A Martin Gyurász edző vezette somorjaiak két csapatot neveztek a tornára. Az A csapatban a tizenhárom (U13), a B csapatban pedig a tizenkét (U12) éves diákok jutottak szóhoz. „A csoportmérkőzéseken váltakozó sikerrel szerepeltünk. Jól kezdtünk, 3:2 arányban legyőztük az FC Budapest együttesét, az FC Maurer elleni párharcunkon a gyatra helyzetkihasználás okozta 0:1-s vereségünket – summázta a vendéglátók szereplését Martin Gyurász. – Az elődöntőben való szereplésért vívott csatában az árvai focistapalánták hibáinkból hasznot húzva fektettek minket két vállra (3:1). A Bánovce n/B. elleni 4:1-s diadalunk gyógyírként hatott a sebekre. Bosszantó, hogy legyőzhető ellenfelektől szenvedtünk vereséget. Védenceim nem összpontosítottak megfelelően a feladatra, nem küzdöttünk egy emberként a győzelemért. A helyosztókon ugyan sikerrel vettük az akadályokat, gólt sem kaptunk, de a 10. helynél mindenképpen többet vártam. A fiatalabbak alkotta B csapatunk a 15. helyen zárta a színvonalas megmérettetést.”

Említést érdemel, hogy a seregszemle legjobb kapusának járó különdíjat a somorjaiak hálóőre, Czanik Dániel gyűjtötte be. A somorjai STK focistapalántái ugyan nem kerültek dobogóra, a babérokat ezúttal a klub tisztségviselői aratták le, akik szervezésből, vendéglátásból jelesre vizsgáztak a Samaria-kupán. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?