Slama Angelika elégedetlen az Eb-n mutatott játékával

<p>Első felnőtt Európa-bajnoksága nem teljesen úgy sült el, ahogy szerette volna, egyéni teljesítményével egyáltalán nem volt elégedett Slama Angelika. Ugyanakkor az első nyolcba kerülés, a jó hangulat és a tapasztalatszerzés összességében pozitív képet ad ki a szlovák válogatott 23 éves kosarasa számára.</p>

Žirkováék két győzelemmel és négy vereséggel zárták a kontinenstornát, ami a nyolc közé jutáshoz volt elég. A megfiatalított, hét újonccal szereplő szlovák válogatottól ez kellemes meglepetésnek számított.

„Nagyon örültünk, hogy eljutottunk a helyosztókig, azt viszont sajnáljuk, hogy ott már nem szerepeltünk olyan jól – mondta lapunknak Slama Angelika, aki szerint több tényezőn múlt, hogy a törökök elleni, vb-kvótáért zajló meccsen a rövidebbet húzták. – Taktikailag nem voltunk túl jól felkészítve, ahhoz képest, milyen fontosságú meccs volt. Emellett kijött rajtunk a fáradtság, fiatal csapatunkban nem volt plusz erő. A törököknek pedig Euroligában edződött játékosai vannak.”

A napokban a veterán Žirková nyíltan bírálta Marian Svoboda szövetségi kapitányt, akinek szerinte nem volt különösebb elképzelése a játékrendszerről. Az 56 éves cseh trénerrel Slama Angelika sem igazán találta meg a közös hangot. „Nem feküdt nekem a stílusa. Nekem fontos, hogy az edző részéről folyamatosan érezzem, hogy megbízik bennem. Ha nem kommunikál velem, nem tudom a megszokott teljesítményemet hozni. Nekem ez hiányzott, a felkészülés alatt is csak kerestem magam emiatt – magyarázta a pöstyéni csapatban játszó somorjai származású kosaras. – Ettől függetlenül egyáltalán nem vagyok elégedett magammal, nem éreztem jól magam, már ami a kosárlabdát illeti.”

Az Eb körítésére, a szervezésre vagy a csarnokokban uralkodó hangulatra azonban nem panaszkodhattak a szlovákiai kosaraslányok. A belvároshoz közeli szállásukról többször tettek kisebb-nagyobb városnéző sétát, de Slama Angelikára a történelmi épületek helyett talán még nagyobb hatással volt, amikor a playoffra a prágai O2 Arénába tették át székhelyüket. „Hatalmas volt az a csarnok, akkora, hogy elvesztek benne a nézők, akik a helyosztókra egyébként is csak kis számban jöttek el. Előtte Hradec Královéban remek atmoszféra volt a meccseinken, nagyon sok szurkoló biztatott bennünket – mondta Slama, aki cáfolta a médiában elterjedt hírt, mely szerint az elromlott légkondicionáló miatt kellett volna egy alkalommal pokoli hőségben kosarazniuk. – Minden szuperül működött, a legkisebb gond sem volt. Aznap csak annyi történt, hogy mivel a házigazda csehek előttünk játszottak, és dugig volt a csarnok, a rendszer nem bírta kellőképpen lehűteni a levegőt. Másnap már talán túlzottan is hideg volt.”

Slama szerint sokat kell még fejlődnie a csapatnak. „Azt azért látnunk kell, hogy a fehéroroszokat úgy győztük le, hogy három legjobbjuk hiányzott, és ahhoz is kellett szerencse, hogy a negyeddöntőbe jutásért az ukránokat, ne a számunkra mumus magyarokat kapjuk. De nagyon fontos tapasztalatokat szereztünk, két év múlva már én is másképp készülhetek egy ilyen tornára” – tette hozzá Slama.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?