Škriniar: „Visszajuttatni az Intert az elitbe”

Milan Škriniar lett a 2017-es év második legjobb szlovákiai labdarúgója, ráadásul a szurkolói szavazáson ő végzett az élen.A Serie A-ban vitézkedő válogatott labdarúgóval – aki ma 10.30-tól várhatóan az Egyesült Arab Emírségek elleni barátságos meccsen is pályára lép – az Év játékosa-gálán beszélget

Milan Škriniar lett a 2017-es év második legjobb szlovákiai labdarúgója, ráadásul a szurkolói szavazáson ő végzett az élen.

A Serie A-ban vitézkedő válogatott labdarúgóval – aki ma 10.30-tól várhatóan az Egyesült Arab Emírségek elleni barátságos meccsen is pályára lép – az Év játékosa-gálán beszélgettünk.

Két díjat is sikerült bezsebelnie. Milyenek az első benyomások?

A 2. helyezésnek és a szurkolói díjnak is nagyon örülök. Már a pódiumon állni is felemelő volt, mivel az előző években megszokhattuk, hogy Maťo Škrtel és Marek Hamšík foglal itt helyet. Továbbra is úgy gondolom, hogy Maťónak is itt lenne a helye, annak ellenére is, hogy ebben az idényben sérülésekkel bajlódott. Kívánom neki, hogy újra formába lendüljön, és erősítse a klubját és a válogatottat is. Számomra nagy megtiszteltetés itt lenni ezen a csodás estén.

Akármilyen szerényen is fogalmaz, azért csak számított rá, hogy az első két hely valamelyikén végez...

Ezt nem is mondanám, mivel Stano Lobotka is nagyon jó évet zárt. Úgy fogalmaznék, hogy az előző díjátadóhoz képest jobb pozícióra számítottam.

Mire emlékszik legszívesebben a 2017-es évből?

Mindenképpen a Sampdoriából az Internazionaléba való átigazolásomat említeném legelőször. De jól sikerült az U21-es Európa-bajnokság, és büszke vagyok a felnőttválogatottban való szereplésemre is. Habár nem minden mérkőzés valósult meg az elképzeléseim szerint, de ahogy az életben is, a foci világában is a szép pillanatokra kell emlékezni.

A sportolók nagyra értékelik a nézői díjat, mivel erről maguk a szurkolók döntenek. Az ön számára is különleges ez a díj?

Nagy örömmel tölt el, mivel ez is bizonyítja, hogy az itthoni nézők követik a mérkőzéseinket a Serie A-ban, és szurkolnak nekünk. Igazán köszönöm a szavazatokat, egyáltalán nem számítottam erre a díjra, de annál nagyobb örömmel vettem át.

Marek Hamšíkot választották az elmúlt 25 esztendő legjobb játékosának. Megérdemelten?

Teljesen egyetértek a döntéssel, voltak nagy szlovák játékosok az elmúlt években, de olyan, mint Hamšo, még nem.

Miről álmodik Milan Škriniar?

Nehéz ezt megmondani, próbálok realista lenni, persze vannak további céljaim. Próbálom minél tovább megtartani a jelenlegi formámat, sőt, ha lehetséges, még magasabb szintre lépni. Hatalmas lépés volt a karrieremben az Interbe való átigazolás, mivel a klub nagy hagyományokkal rendelkezik. Nagyon szívesen maradnék itt, igaz, az utóbbi években az Inter nem tartozik az európai elithez, de remélem, hogy hamarosan sikerül visszajutnunk a legjobbak közé. Legfontosabb lépés számunkra, hogy a Bajnokok Ligájában játszhassunk, ahol megmutathatjuk, miben is rejlik az Inter ereje.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?