Sima nagyszombati győzelem

Pozsony. A pénteki nyitány után (Dubnica–Inter 2:0) szombaton a hátralévő négy mérkőzéssel fejeződött be az I. labdarúgóliga első fordulója. Némi meglepetésnek számít, hogy a legnagyobb arányú győzelmet az újonc Trnava érte el, 3:0-ra verte a Trenčínt. A Slovan is közel állt a győzelemhez, de a rájátszásban egyenlítettek a rózsahegyiek.

Bernady bravúrjai megmentették a Matadort a súlyosabb zsolnai vereségtől. TASR-felvételÉrdekes mérkőzés volt Zsolnán, ahol a bajnok és a második helyezett Púchov találkozott. Már az elején fölénybe kerültek a vendéglátók; Kosík és Mintál szerezhetett volna gólt, de a védők mentettek, majd Bernady kapus hárította Mintál fejesét. A 24. percben először kerültek a zsolnai kapu elé a vendégek: Breška jó labdát adott Peter Vavríknak, lövését azonban Zábavník blokkolta. Az első félidő hajrájában a zsolnaiak uralták a játékot, Kosmeľ betört a púchoviak 16-osára, Kadlec szabálytalanul szerelte, s a bíró 11-est ítélt. Ezt a gólkirály Marek Mintál biztosan értékesítette. Fordulást követően is a hazaiak forgatókönyve szerint zajlott az összecsapás, de gólt nem és nem tudtak lőni, a legjobb helyzeteket is elszalasztották. A sikertelen kísérletek után mintha alábbhagyott volna a hazaiak igyekezete, így nem csoda, hogy a 71. percben Bugala mintegy 25 méterről leadott lövése a meglepett kapus mellett a bal sarokban kötött ki. Sokáig nem és nem tudott válaszolni a gólra a bajnok, sorra hagyta ki a helyzeteket, mígnem a rájátszásban egy szögletrúgás után Laurinc beállította a végeredményt.

u Sűrű esőben kezdődött Nagyszombatban a két szomszédvár rangadója, az újonc nagyszombatiak kezdettől fogva beszorították a trencsénieket, egyre-másra vezették a támadásokat, minél előbb gólt akartak rúgni. Ez csak a 42. percben sikerült, mert előtte Kriss és Staňo is elügyetlenkedett egy-egy lehetőséget. Az is meg kell mondanunk, hogy a vendéglátók sokáig nem találták a trencséni védekezés ellenszerét. A 42. percben Staňo pontos átadással ugratta ki Kožuchot, Smak kapus a csúszós talajon hibázott, és a Liberecből igazolt csatár lapos lövéssel megszerezte a hazaiaknak a vezetést. A második 45 percben is aktívabb volt az újonc, az 54. percben Kriss csukafejesét Smak csodálatos vetődéssel hárította, hét perccel később azonban Staňo egy kapu előtti kavarodás után betalált a hálóba. Aztán jött a harmadik gól, Molnár fejjel állította be a végeredményt, amelyet teljesen megérdemeltek a hazaiak, A nézők vastapssal kísérték őket az öltözőbe. u Óvatosan kezdtek a csapatok a Téglamezőn, csak 15 perc után foglalkoztatta a Slovan rózsahegyi ellenfelét. Főleg Vittek és Obžera, az utóbbi több jó beadással vétette magát észre. Annak ellenére, hogy a vendégek az első játékrészben csak ritkán jutottak ellenfelük 16-osa elé, az égszínkékek a nagy fölényből sokáig semmit sem tudtak produkálni. Közvetlenül a szünet előtt azonban sikeres volt egy támadásuk, Meszároš–Sedlák–Vittek volt a labda útja, s az utóbbi lövése egy védőn irányt változtatva jutott a hálóba. Térfélcsere után a rózsahegyiek aktívan kezdtek, s a 48. percben Kurty nagy lehetőséget szalasztott el a gólszerzésre, lövését Prole szögletre ütötte. A későbbiek során csökkent a játék irama és színvonala, a labda többnyire a két tizenhatos között mozgott. Csak a hajrában történtek izgalmas momentumok, Onofrej, N. Hrnčár és Vittek növelhette volna csapata előnyét, de hibáztak. Mint a derült égből a villámcsapás, úgy jött a vendégek egyenlítő gólja: Polgár a 16-os előtt lerántotta ellenfelét, a bíró kiállította, és szabadrúgást ítélt. A labdát Rák állította le, majd a sorfal mögött a bal sarokba helyezte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?