Sport

Sima komáromi röpis győzelem a Myjava ellen

Komárom | A komáromi férfi-röplabdacsapat a Myjava elleni győzelemmel zárta az utolsó hazai meccsét az extraliga alsóházában.
Jóba Mihály

2019. február 25. 18:16

A trencséniek elleni szoros hazai győzelem után (3:2) a megszokottnál jóval nagyobb önbizalommal lépett pályára Komáromban a hétvégén, a hatodik helyen szilárdan álló TJ Spartak Myjava csapata ellen a férfi-röplabdaextraliga rájátszásának 4. fordulójában a VK Spartak UJS Komárno egyetemi röplabdacsapata.

Helyenként színvonalas röplabdázással bizonyították a Duna-partiak, hogy tudnak minőségi játékot is produkálni, ha igazán összeszedik magukat, s a csapatból mindenki a teljesítőképessége szintjén játszik. A komáromiak megközelítően másfél óra leforgása alatt 3:0-s (25:20, 25:23, 25:22), megingások nélküli győzelmet arattak a myjavaiak felett, akik a mérkőzés előtt három győzelemmel teljesítettek többet a bajnokságban a 6. helyen, mint a hetedik helyet birtokló komáromiak. A két csapat jelenlegi helyezései a tabellán, három mérkőzéssel a rájátszás befejezése előtt már biztosra vehetők, ami egyben azt is jelenti, hogy a komáromiak az elitcsoport második helyezettjével, a myjavaiak pedig a harmadik helyezettel mérkőznek majd meg a negyeddöntőben. 

Az első játszma nagyobbik felében kiegyenlített játék folyt. 15:15-ös állás után azonban a komáromiak jobban koncentráltak, a játékelemeik ötletesebbek és pontosabbak voltak, s rövidesen 3-6 ponttal vezettek. Az első és második játszmalabdájukat a hazaiak elpuskázták, de a harmadik már pontot érő volt, amellyel 25:20-ra nyerték az első játszmát – 1:0.

A második játszmát a hazaiak kezdték jobban, 5:2-re vezettek, de pár perc alatt, hibáikkal leadták előnyüket és a vendégek 5:5-re egyenlítettek. A csapatok 20:20-ig felváltva vezettek, elhúzni egyik sem tudott. A hazaiak a mezőnyben egy árnyalattal jobban játszottak, ami a játszma finisében pontokban is megmutatkozott (23:21, 24:22). A vendégek a komáromiak első szettlabdáját 24:22-nél hárították, de a hazaiak a másodikat értékesítették, és 25:23-mal zártak – 2:0.

A harmadik, utolsó játszma az első kettőhöz hasonlóan azt bizonyította, hogy két hasonló képességű csapat küzd egymással a meccsen. 16:16-os állásig 1-2 pontos különbségek voltak a csapatok között, s a hazaiak mind a három játékrészben csak a játszmák hajrájában koncentráltak jobban, és döntötték el azokat a maguk javára. Az utolsót 25:22-re nyerték a Duna-partiak, s ezzel a meccset 3:0-ra. Az egyes játékelemek színvonalának tekintetében azonban a komáromiak győzelme teljesen megérdemelt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Koleszterin, a csendes gyilkos

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Zdeno Chára lett az év hokisa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?