Visszatérnének a röplabdatrónra a komáromiak

komáromi röpisek

A klubtörténet negyedik extraligás döntőjére készül a komáromi férfi-röplabdacsapat, amely a címvédő pozsonyi VKP ellen pénteken (19.00), a fővárosban kezdi meg a finálé négy győztes meccsig tartó sorozatát.

A komáromiak eddigi három döntős szerepléséből kettő zárult bajnoki címmel: 2021-ben a Myjava, 2022-ben a Prešov ellen szerezték meg az aranyérmet a Duna-partiak. Első fináléjukat még 2015-ben vívták, akkor még alulmaradtak a keleti csapattal szemben. Érdekesség, hogy abban az idényben a VKP-vel partnerségben, közös csapattal szerepeltek az extraligában a komáromiak – ezúttal pedig ellenfélként találkoznak a Niké Extraliga kicsúcsosodásában.

„Az egész idényben oda-vissza verjük egymást, hol az egyik, hol a másik csapat győzött. Bevallom, az elődöntőben a Myjavának szurkoltam a másik ágon, mert ellenük jobban tudunk játszani. De jelenlegi formánk alapján azt mondom, akár négy, de legfeljebb öt meccs alatt is lezárhatjuk a sorozatot – bizakodott Százvai Ádám, a piros-fehérek saját nevelésű játékosa, aki lapunknak röviden összefoglalta eddigi playoffbeli párharcaikat is. – A trencséniek elleni sima negyeddöntő kellőképp bemelegített az eperjesiek elleni elődöntőre. Kicsi különbségek vannak csak a csapataink között, nagyon szoros volt a 3:1-re végződött széria. Az döntött a javunkra, hogy 2:1-es vezetésünknél nagy volt a nyomás a keletieken a negyedik meccsen. Illetve hogy meg tudtuk fogni két legjobb röplabdázójukat. Így még azzal együtt is behúztuk a meccset, hogy egyenlítettek kétszettes hátrányból, és hogy nálunk Pavelka sérült volt, Porubský pedig nem teljesen egészségesen vállalta a játékot.

Az azóta eltelt közel két hétben kellő tér nyílt a felkészülésre, annál is inkább, mert a döntőre megváltozik a megszokott szombat-szerda meccsritmus. A sorozat első két mérkőzésére Pozsonyban kerül sor, alig néhány órás különbséggel, pénteken (19.00) és szombaton (14.00) a Gopass Arénában (korábbi nevén Hant Aréna). A harmadik és a negyedik találkozót pedig ugyancsak két egymást követő napon rendezik Komáromban, jövő pénteken és szombaton. (Az esetleges további mérkőzések időpontjait lásd keretes írásunkban.)

„Egészen más felkészülést igényel ez a ritmus. Míg korábban könnyedebb edzéseink voltak csak, most a hét elején az erőnlétre helyezhettük a hangsúlyt, még egy jó kis izomlázat is sikerült beszereznem – jegyezte meg nevetve Százvai. – Úgy is mondhatnám, a hét első felében magunkra figyeltünk, a másodikban pedig az ellenfélre készülünk, videóval és taktikai elemzéssel.”

Elmondása szerint nagyon jó hangulatban várják a döntőt, mivel ők is érzik, a januári hullámvölggyel ellentében egyre jobb formába lendülnek. A jó légkörhöz pedig František Ogurčák edző is hozzájárul, aki megfelelő stílusban adja át az információkat és tanácsait a játékosoknak, akikkel a szezont még a pályán kezdte. „Nyugodt közeget teremt, úgymond hagyja, hogy hibázzunk, de mindig rögtön személyre szabottan elmagyarázza, mit miért és hogyan kellene máshogy csinálni. És szinte mindig be is bizonyosodik, hogy igaza van” – tette hozzá Százvai. 

A döntő az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Érdekes

A döntő műsora

Április 12., péntek, 19.00: VKP–Komárno

Április 13., szombat, 14.00: VKP–Komárno

Április 19., péntek, 19.00: Komárno–VKP

Április 20., szombat, 18.00: Komárno–VKP

Április 24., szerda, 20.00: VKP–Komárno

Április 27., szombat, 19.00: Komárno–VKP

Április 29., hétfő, 19.00: VKP–Komárno

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?