Sima győzelemmel mutatkozott be Xisco Munoz a DAC kispadján (FOTÓK)

vitális milán

Xisco Munoz vezetőedző debütált, a DAC labdarúgócsapata 3:0-ra legyőzte a sereghajtó aranyosmaróti ViOn együttesét a Niké Liga 15. fordulójának mérkőzésén.

Az elmúlt évek legerőtlenebb névsorolvasási show-ja vezette fel az aranyosmarótiak elleni találkozót. Az első húsz percet tulajdonképpel egy mondattal össze lehet foglalni: hazai mezőnyfölény, két nem túl veszélyes Gouré-lehetőséggel megspékelve. Az aranyosmarótiaknak érezhetően megfelelt az egy pont, egyáltalán nem erőltették a támadásokat. Gouré harmadjára, a 26. percben járt a legközelebb a gólhoz, amikor Čermák beívelését kevéssel bólintotta mellé. Öt perccel később Trusa jelentkezett egy pontatlan fejessel.

A harmincadik perc után a mérkőzés talán leglaposabb szakasza következett, így kifejezetten váratlanul jött a hazaiak vezető találata. A 39. percben Pinto dobta be Vitális Milán felé a labdát, amit a fiatal magyar játékos okosan maga elé engedett, majd teketóriázás nélkül kapura lőtt – 1:0. Két perccel később megduplázták előnyüket a hazaiak, a bal oldalon elfutó Andzouana Gouré fejére varázsolta a labdát – 2:0.

Galéria

A szünet után aktívabbá vált a vendégcsapat, amely a 48. percben – a mérkőzés során először – eltalálta a kaput. Az 53. percben Sluka egy visszagurított labdából nem talált kaput, de övé volt az addigi legnagyobb ViOn-helyzet. Az 55. percben Sluka a kapufát találta el, a vendégek egyre közelebb jártak a gólhoz, a lelátón pedig megjelent az elégedetlen füttyszó. Xisco Munoz kettős cserével reagált, Káčer és Ramadan érkezett Vitális és Čermák helyett.

A recept bevált, a DAC kijött a szorításból, Munoz pedig meglepetésre gyorsan újabb két változtatással rukkolt elő, Herc és Barisic is pályára lépett.

A 69. percben utóbbi góllal hívta fel magára a figyelmet, Andzouana beadására jó ütemben érkezett a túlsó kapufához – 3:0.

A hazaiak számára voltak izzasztó percek a második félidő elején, de a mérkőzés ezzel eldőlt – bár a DAC-nak figyelnie kellett, hiszen októberben a zólyombrézóiak is feljöttek 3:0-ról 3:2-re a MOL Arénában.

A slusszpoén viszont nem az erőtlen vendégeké, hanem a DAC-é lehetett volna, a 90. percben a csereként beállt Redzic gyönyörű lövése nagyon kevéssel kerülte el Knobloch kapuját.

A DAC a győzelemmel a vasárnapi Podbrezová-Trnava mérkőzésig felugrott a tabella harmadik helyére.

Jegyzőkönyv

DAC–Zlaté Moravce 3:0 (2:0)

Gólszerzők: Vitális (39.), Gouré (42.), Barisic (69.)

Játékvezető: Gemzický, 4119 néző

Sárga lap: Majdan

DAC: Popovics–Pinto, Kaša, Brunetti, Mendez–Dimun, Vitális (56. Káčer), Čermák (56. Ramadan)–Trusa (64. Herc), Gouré (64. Barisic), Andzouana (74. Redzic)

ZLATÉ MORAVCE: Knobloch–Suľa, Majdan, Nagy, Csonka–Hodúr (65. Balaj), Gono (65. Brenkus), Duga–Mondek (84. Švec), Čerepkai (79. Mijic), Sluka (79. Nsumoh)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?