Siker lenne a négy közé jutás

Csehország két városában, Prágában és Ostravában ma délben kezdődik a 68. jégkorong-világbajnokság. A szlovák válogatottat a tavalyihoz hasonlóan most is František Hossa irányítja. Šatanék egy évvel ezelőtt, Finnországban bronzérmet szereztek. Vajon most mire lesznek képesek?

Szerdán Svájctól három góllal kikaptak a szlovákok (világos mezben). Ma az ukránok elleni vb-nyitányon már csak a győzelem elfogadható.TASR-felvétel A 2003-as vb előtt azt nyilatkozta, ha érmet szereznek védencei, módfelett elégedett lesz. Ezúttal is hasonló céllal utaztak a világbajnokságra?

Én már az elődöntőbe jutást is sikerként könyvelném el. Természetesen jó lenne dobogós helyen végezni. Ez azonban nem lesz könnyű dolog, hiszen a három éremre hat-hét csapat pályázik, méghozzá hasonló esélylyel. Nagy csatára van kilátás, több mint valószínű, a pillanatnyi forma dönt majd.

Elégedett a vb-felkészüléssel?

Nagyjából igen, de azért egy szépséghiba becsúszott: a szerdai, svájciak elleni hazai vereség. Főleg azért vagyok dühös, mert csalódást okoztunk szurkolóinknak, akik a győzelem reményében látogattak ki az Ondrej Nepela Téli Stadionba. Az, hogy kikaptunk, különösképpen nem nyugtalanít, mert a barátságos meccseken nem az eredmény a fontos. A gyengébb teljesítménynek az volt az oka, hogy a tengerentúlról érkező játékosok igencsak fáradtak voltak. Haza utazásukat követően nem pihenni, hanem tréningezni mentek.

A pozsonyi szurkolók kifütyülték a csapatot. Milyen érzés volt?

Rettenetes. Tudom, hogy a győzelmekhez szokott nézők nem ezt várták, de azért elnézőbbek lehettek volna. Küzdöttünk, hajtottunk, de szinte semmi sem sikerült. A játékosokat nagyon megviselte a szerdai füttykoncert. Pedig a találkozó előtt fantasztikus hangulat uralkodott a lelátókon...

Mit mondott nekik a 0:3-as balsiker után?

Azt, hogy gyorsan felejtsék el a svájciak elleni balszerencsés meccset, s csak az ukránok elleni nyitótalálkozóra összpontosítsanak.

A magyarok és az osztrákok elleni fiaskóra sem gondolnak már?

Most már nem, de akkor nagyon sokáig foglalkoztatott ez a két, csúfos vereség. Nem mentségként mondom, de az akkori csapatból szinte senki sem maradt mutatóba.

Nem tart a mai nyitótalálkozótól?

Az ukránoknál minden tekintetben jobbak vagyunk, s biztosan kellene nyernünk, ez viszont nem jelenti azt, hogy lebecsülnénk első vb-ellenfelünket.

Nem vitás, a szlovák együttes a legnehezebb csoportba került. Mivel a középdöntőbe magukkal viszik a csapatok az egymás elleni eredményt, így igencsak nagy lesz a tétje az amerikaiak és a finnek elleni rangadónak.

Ez így igaz! Ezeken a meccseken már a negyeddöntőbe jutásért játszunk, éppen ezért egy-egy megingás végzetes lehet.

Nem lepődött meg azon, hogy a szövetség illetékesei jóval a csehországi vb előtt eldöntötték, hogy a szeptemberi Világ-kupán már Ján Filc irányítja a szlovák válogatottat?

Nem szívesen beszélek erről... Különben a világbajnokság végéig szól a szerződésem, a Vk-küzdelmekre pedig négy hónappal később kerül sor...

Ha jól szerepelne a válogatott a csehországi vb-n, meghosszabbítaná szerződését?

Még nem döntöttem el!

A MŰSOR

SZOMBAT – 12.15: Szlovákia–Ukrajna, Franciaország– Ausztria; 16.15: Csehország– Lettország, Svédország–Dánia; 20.15: Németország–Kazahsztán, Finnország–USA.

VASÁRNAP – 16.15: Svájc– Franciaország, Oroszország– Dánia; 20.15: Kanada–Ausztria, Svédország–Japán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?