Šesták szerződést bontott a Fradival

<p>A Ferencváros labdarúgócsapata kedd este kölcsönös megegyezéssel szerződést bontott Stanislav Šestákkal. A harminchárom esztendős szlovák játékos tavaly nyáron igazolt a zöld-fehérekhez, és kilenc góllal járult hozzá a csapat bajnoki címéhez.</p>

Ebben a szezonban nyolc találkozón egy gólpassz volt a mérlege. A franciaországi Európa-bajnokságot is megjárt hatvanhatszoros válogatott támadót kérdeztük.

Miért bontotta fel a szerződését?

Míg a tavalyi szezon álomszerű volt a Fradinál, a bajnokság mellett a Magyar Kupát is megnyertük, az új szezon eleje a vártnál lényegesen rosszabbul alakult számunkra. Miután a Bajnokok Ligája selejtezőjében az albán Partizani Tirana óriási meglepetésre tizenegyespárbajban kivert bennünket – sajnos, én is tizenegyest hibáztam –, nagyon ideges lett a légkör a klubnál. Az utóbbi időben Thomas Doll vezetőedző többször is élesen bírált, elmondta, hogy mivel csak öt légióst szerepeltethet a pontvadászatban, nincs szüksége rám. Pedig annak idején éppen ő hozott a klubhoz. Azt feleltem neki, ha nem kellek, elmegyek. Kedden este aztán megegyeztem a klubvezetőkkel a jövő nyárig szóló megállapodás felbontásáról.

A magyar lapok azt írták, azért kérte a szerződés felbontását, mert Szlovákiában aznap járt le az átigazolási időszak.

Ez nem igaz. Egyébként is, a megállapodás felbontása után már szabad játékos vagyok, tehát lelépő nélkül bármikor leigazolhatnak.

Hol folytatja a pályafutását?

Egyelőre fogalmam sincs. Még olyan friss minden. Jelenleg otthon vagyok Eperjesen a családommal, aztán majd meglátjuk, mi lesz.

Előfordulhat, hogy külföldre igazol?

Elég volt már a légióskodásból, Szlovákiában szeretnék focizni. Eredetileg úgy terveztem, hogy jövő júniusban mindenképpen hazatérek, úgy alakult, hogy ez pár hónappal korábban megtörtént.

Miként emlékszik a Fradiban eltöltött időszakra?

Az elmúlt szezon fantasztikus volt, mindent megnyertünk, amit Magyarországon lehetett, és nekem is jól ment a játék. Szép emlékekkel búcsúztam Budapesttől, bár az új idény nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna. A klubvezetők is korrektek voltak, nem haraggal váltunk el egymástól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?