Serie A - Elmarad a rajt

Róma |

<p>Damiano Tommasi, az olasz labdarúgók szakszervezetének elnöke (AIC) pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy a futballisták sztrájkolnak, így elmaradt a Serie A hétvégi rajtja.</p>

A liga illetékesei szerdán nem szavazták meg a játékosok által támogatott új kollektív szerződés aláírását. Húsz tag közül 18-an voksoltak a megállapodás aláírása ellen, amelyet így mindösszesen ketten támogattak. A liga többek között azt szeretné elérni, hogy a futballisták akaratuk ellenére is eladhatóak legyenek, illetve a ki lehessen zárni az edzésekről azokat a játékosokat, akikre elvileg nincs szükség a klubjában. Az AIC hallani sem akar ezekről a tervekről, és inkább a futballisták által preferált szerződésre szavaz.
A Primera División, a spanyol bajnokság eredetileg múlt szombatra kiírt rajtja hasonló okból maradt el, a felek azóta megállapodtak egymással.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?