Serie A - A Parma ellen javíthat a Juventus

Massimiliano Allegri
Torino |

A szerdai, meglepő kupabúcsú után a Parma ellen javíthat az olasz labdarúgó-bajnokságban veretlenül listavezető, címvédő Juventus.

 

A szombattól hétfőig tartó 22. forduló nyitónapján Massimiliano Allegri együttese a 12. helyen álló együttest fogadja. A két csapat meglehetősen régen, 2014 novemberében találkozott egymással Torinóban, akkor a Juventus kiütéses, 7-0-s sikert aratott. Az akkori gárdából a vezetőedző Allegrin kívül csak az egyaránt sérült Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini maradt hírmondónak a bajnoknál, amely az Atalanta elleni kupabúcsú ellenére is favoritja az összecsapásnak.

A két csapat őszi találkozóját 2-1-re nyerte a Juventus.

A forduló rangadóját Rómában játsszák, ahol a házigazda, ötödik AS Roma a tabellán egy ponttal előtte álló, negyedik AC Milant fogadja. A fővárosiak a Juventushoz hasonlóan egy sokkoló kupavereségen vannak túl: szerdán 7-1-re kaptak ki a Fiorentina vendégeként. A bajnokikat tekintve mindkét együttes jó formában várhatja a vasárnap esti mérkőzést: a Roma a legutóbbi négy fordulóban 10, a Milan 8 pontot szerzett.

A tabellán második Napoli a hét közepén ugyancsak elbúcsúzott a Coppa Italiától, ugyanis 2-0-ra kikapott a Milan vendégeként. Carlo Ancelotti vezetőedző szerint játékosai túlléptek a keddi összecsapáson, és minden erejükkel a szombati, Sampdoria elleni hazai megméretésre koncentrálnak, hátha sikerül csökkenteniük a Juventusszal szembeni 11 pontos hátrányukat.

A harmadik helyezett Internazionale - amely csütörtökön drámai körülmények között, tizenegyespárbajt követően búcsúzott az Olasz Kupától a Lazióval szemben - Nagy Ádám csapatát, a Bolognát fogadja. A vendégeknél ezen a mérkőzésen tér vissza a kispadra Sinisa Mihajlovic, akit hétfőn neveztek ki a menesztett vezetőedző, Filippo Inzaghi helyére.

A mezőny másik magyar érdekeltségű együttese, a Schäfer Andrást hétfőn szerződtető, 13. helyezett Genoa a Sassoulót fogadja vasárnap délután.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?