Sebestyén komoly éremesélyei

Budapest. A magyar főváros 1895, 1909, 1955, 1963 és 1984 után mától vasárnapig immár hatodszor ad otthont műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságnak, amelyen 31 ország indít versenyzőt, és a hazai szurkolók Sebestyén Júlia éremszerzésében bízhatnak.

Budapest. A magyar főváros 1895, 1909, 1955, 1963 és 1984 után mától vasárnapig immár hatodszor ad otthont műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságnak, amelyen 31 ország indít versenyzőt, és a hazai szurkolók Sebestyén Júlia éremszerzésében bízhatnak. A tavalyi Eb-n bronzérmes klasszis esélyeit növeli, hogy a címvédő Irina Szluckaja nem indul a magyar fővárosban, ugyanis szinte az egész előző idényt végigbetegeskedte, így kimaradt az orosz csapatból. Távollétében honfitársnője, Jelena Szokolova számít a legnagyobb favoritnak. Sebestyén akár az ezüstérmet is megszerezheti, ha a pénteki rövidprogramban és a szombati kűrben sem hibázik. Rajta kívül a nők között még Pavuk Viktória képviseli a magyar színeket. A szlovák Zuzana Babiaková tavalyi 16. helyén szeretne javítani.

Jégtáncban a címvédő szintén orosz Lobacseva, Averbuh kettős sem indul, a duó az előző idény végén visszavonult. Ebben a számban az orosz Navka, Kosztomarov és a bolgár Denkova, Sztavijszkij páros pályázik a megüresedett trónra. Magyarországot a tavalyi junior világbajnokságon ezüstérmes Hoffmann Nóra, Elek Attila, míg Szlovákiát az újonnan összeállt Milica Brozsovics, Vladimír Futáš kettős képviseli.

Az Eb vitathatatlanul legnagyobb sztárja a férfiaknál címvédő, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Jevgenyij Pljuscsenko lesz, akinek győzelméhez szinte kétség sem férhet. Az olimpiai ezüstérmes klasszis kisebb térdsérüléssel bajlódik, ám esetleges kudarca így is hatalmas meglepetésnek számítana. A magyar Tóth Zoltántól lágyéksérülése miatt nem lehet kiemelkedő eredményt várni, a kassai Juraj Sviatko megpróbál a legjobb tizenöt közé ékelődni.

Párosban szintén egy orosz duó, a címvédő Totmjanyina, Marinyin kettős a legesélyesebb. Legnagyobb riválisa pedig a szintén orosz Petrova, Tyihonov páros lesz. Ebben a számban nincs magyar és szlovák induló.

Ma, az Eb nyitónapján a férfi selejtező és a párosok rövidprogramja lesz műsoron. (m, s)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?