Schumi begyulladva nyert

Spielberg. Az ötszörös világbajnok Michael Schumacher nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat, s megszerezte pályafutása 67. futamgyőzelmét. A német pilóta mögött a finn Kimi Räikkönen ért célba, így két pontot megőrzött előnyéből a vb-pontversenyben. Meg kellett ismételni a rajtot, mert a 7.

A 67. futamgyőzelem is mosolyt varázsolt a világbajnok arcáraReuters-felvételSpielberg. Az ötszörös világbajnok Michael Schumacher nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat, s megszerezte pályafutása 67. futamgyőzelmét. A német pilóta mögött a finn Kimi Räikkönen ért célba, így két pontot megőrzött előnyéből a vb-pontversenyben. Meg kellett ismételni a rajtot, mert a 7. sorban da Matta (Toyota) jelezte, hogy nem tud elindulni, így új startot rendeltek el. Másodszorra sem kezdődhetett meg a verseny, mert da Matta, újfent nem tudott elindulni.

Tizenkét kör után majd hét másodperc volt Schumacher előnye, ám megérkezett az időjósok által jövendölt eső. Két körrel később Schumacher a depóba hajtott, ahol a tankoló-berendezés csődött mondott. Még szerencse, hogy nem történt tragédia, egy kis üzemanyag ugyanis kifolyt, s lángra kapott: Schumacherre csak úgy spriccelt a poroltó... A német a harmadik helyre tudott visszaérni, Montoya vette át az első helyet, Räikkönen pedig a Ferrari szerencsétlenkedése alatt ment el az ötszörös világbajnok mellett. A 30. körben Schumacher elment Räikkönen mellett, így a német kalandos körülmények között ugyan, de visszavette az első helyet.

A 42. körben M. Schumacher ismételten kiment tankolni (a jelek szerint sikerült megreparálni a rendszert), 12 másodpercig tartott a kerékcseréje (több benzin kellett az elszúrt első kiállás miatt). A német a harmadik helyre tért vissza, azaz Räikkönen vette át az első helyet. A 44. körben Alonso a célegyenes végén kicsúszott (a spanyol idén először nem szerzett pontot!), a pályára azonban olajat folyatott, így össznépi csúszkálás kezdődött abban a kanyarban. A hajrábAan már nem változott semmi.

Az Osztrák Nagydíj végeredménye: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:24:04,888 ó; 2. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) + 3,362 mp hátrány; 3. Barrichello (brazil, Ferrari) + 3,951 mp; 4. Button (angol, BAR-Honda) + 42,243 mp; 5. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) + 59,740 mp; 6. R. Schumacher (német, Williams-BMW) + 1 kör.

A vb állása: 1. Räikkönen 40; 2. M. Schumacher 38; 3. Barrichello 26; 4. Alonso 25; 5. Coulthard 26; 6. R. Schumacher 20 pont. Csapatban: 1. Ferrari 64; 2. McLaren-Mercedes 63; 3. Renault 35 pont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?