Schumi a tűzpróbát is kiállta

Zsinórban harmadik győzelmét aratta Michael Schumacher a vasárnapi Osztrák Nagydíjon. A német pilóta egyszerűen megállíthatatlan.

„A szerelők úgy érezték, túlságosan nyugodt vagyok, ezért megpróbáltak feltüzelni kicsit...”ČTK/AP-felvéteAz ötszörös világbajnok keresztbe állhat az időmérő edzésen, akkor is a legjobb időt autózza. Lángok csaphatnak fel Ferrarija körül, akkor is visszaveszi az első helyet. Megcsúszhat egy olajfolton, de akkor is összekaparja autóját, s végül elsőként robog át a célvonalon.

A német pilóta zseniális hétvégét tudhat maga mögött, ismételten bebizonyította, hogy jelenleg ő a legjobb a Forma-1-ben. Nem sokan vannak, akik hozzá hasonló higgadtsággal reagálták volna le az első boxkiállásánál történteket, mikor is az üzemanyagtöltő rendszer meghibásodása miatt lángok csaptak fel körülötte. „A szerelők úgy érezték, túlságosan nyugodt vagyok, ezért megpróbáltak feltüzelni kicsit“ – tréfálkozott a sajtótájékoztatón Schumacher, aki akkor egy egyszerű fejcsóválással intézte el az esetet. „Eszembe sem jutott, hogy kiszálljak az autóból, biztos voltam benne, hogy úrrá leszünk a helyzeten. A poroltóból amúgy a motor szívótölcsérébe is jutott, így igazából csak a bugyborékolást hallottam az egészből.“

Schumacher az első helyről állt ki kereket cserélni és tankolni, a „tüzes“ incidens következtében azonban a harmadik helyre esett vissza. A pályán Montoya (a kolumbiai korábban állt ki szervizelni), a boxban pedig Räikkönen előzte meg, néhány perc múlva azonban újra az első helyen állt. Persze kellett ehhez egy kis szerencse is, Montoya motorja elfüstölt, a finn pedig elnézett egy kanyart, így az ötszörös világbajnok könnyedén megelőzhette. „Érdekes pillanat volt, ugyanis pont akkor adta meg magát Montoya motorja, amikor Kimi mellé értem. Szerencsére volt elég hely a pályán, így ki tudtuk kerülni a Williamst.“

Schumachernek a 45. körben is szüksége volt minden lélekjelenlétére: Fernando Alonso Renault-motorja a célegyenes végén tönkrement, olajat folyatott a pályára (a spanyol idén először ki is esett), így többen is megcsúsztak az első kanyarban. Köztük volt a kerpeni is, ám autóját sikerült a helyes irányba terelnie, így nem csapódott a gumifalnak. A leintésig újabb gondja már nem akadt, Ferrariját kímélő üzemmódban hozta be a célba, így San Marinó és Spanyolország után zsinórban harmadik győzelmét aratta. Schumacher sikerével az első olyan ember lett, aki két egymást követő évben is nyerni tudott az A1-Ringen.

„Három győzelem zsinórban – ennél jobbat nem is kívánhatnék. A boxkiállásokat leszámítva minden úgy ment, ahogy elterveztük, az autó jól teljesített, elégedettek vagyunk a teljesítményével. Az Alonso-féle esetnél csak sárga zászlókat lengettek, nem jelezték, hogy olaj van a pályán, ezért csúsztam meg. Szerencsére vissza tudtam kormányozni a pályára az autót, így Kimi még csak meg sem tudott igazából közelíteni“ – tette még hozzá Schumacher.

Jean Todt csapatfőnök (picikét túlozva) a leintés után úgy nyilatkozott, hogy Schumacher győzelme történelmi volt. „Ma bebizonyosodott, hogy a miénk a legjobb autó“ – jelentette ki Todt. „Úgy hiszem, a mai futam a történelemkönyvek lapjaira kívánkozik: szerintem úgy még nem nyert senki, hogy autója egyszer ki is gyulladt.

LAPVÉLEMÉNYEK. Olaszország, La Gazzetta dello Sport: „Schumi csupa tűz és láng, egy félelmet nem ismerő pilóta. Mi felugrottunk a fotelből, ő viszont meg se moccant a kocsiban.“ Corriere dello Sport: „Schumit semmi sem tudja feltartóztatni: sem az időjárás, sem az új szabályok, de még a tűzfüggöny sem.“

La Repubblica: „Mint egy harmadik évezredbeli fakír: Schuminak arcizma se rezzent a lángok láttán, hanem sebességbe kapcsolt, és győzött.“ Corriere della Sera: „A verhetetlen Schumacher a tűzpróbát is kiállta.“ (ORIGO, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?