Schumacher ismét tarolt

Michael Schumacher révén magabiztos Ferrari-sikert hozott az 55. Forma-1-es világbajnokság második futama, a Malajziai Nagydíj. A hatszoros világbajnok német sztár pályafutása 72. diadalát ünnepelte az autósport elitkategóriájában. Baumgartner Zsolt a 16. helyen ért célba.

A Ferrari német pilótája pályafutása 72. győzelmét arattaReuters-felvételMichael Schumacher, a Ferrari hatszoros világbajnoka az idénynyitó után megnyerte a Malajziai Nagydíjat is, amelyen a magas hőmérséklet ellenére meglepően kevés kieső akadt, az autók jól bírták a kánikulát.

A futam hőse azonban nem Schumacher, hanem Jenson Button volt. A BAR fiatal angol pilótája már a tesztidőszakban is előrukkolt néhány figyelemre méltó eredménnyel, s noha akkor sokan legyintettek, mondván, csak blöfföl a csapat, Button bebizonyította, hogy valóban számolni kell az istállóval. Melbourne-ben hatodik lett, hogy aztán Malajziában élete eddigi legnagyobb sikerét érje el: harmadikként futott be, így pályafutása során először (de feltehetően nem utoljára) felállhatott a dobogóra. A McLaren idénye ezzel szemben katasztrofálisan alakul, Kimi Räikkönen a sepangi viadalt sem tudta befejezni motorhiba miatt, s David Coulthard is csak kettőt lépett előre a melbourne-i nyolcadik helyhez képest.

A Williams sem lehet teljesen boldog, mert Juan Pablo Montoya ugyan második lett, de Ralf Schumacher motorhiba miatt idő előtt kényszerült kiszállni. A Toyota továbbra sem találja a ritmust, ismét csalódást okozott a da Matta, Panis duó, elismerés illeti viszont a Saubert: a Baumgartnernek beintő Massa elcsípett egy pontot. Apropó, Baumgartner: a magyar versenyző elkormányozta a célig a Minardit, de teljesen elégedett nem lehet: a célba érkezettek közül senkit sem tudott megelőzni, sőt, négy körös hátránya miatt a kiesett Szato Takumát is elé rangsorolta a számítógép (16. lett). Csapattársának, Bruninak három körös hátránnyal a 14. hely jutott. „Iszonyatosan elfáradtam, hiszen a nehéz időjárási körülmények mellett ezúttal az autó is szélsőségesen viselkedett. A csapatnál mindenki örül annak, hogy mindkét Minardi célba ért, hiszen ezzel a Bahreinben rendezendő nagydíj időmérő edzését tettük egyszerűbbé magunknak. Az ugyan nagyon sokat jelent, hogy célba értem, és egy teljes versenyen át szokhattam az autót, de titkon ennél sokkal jobb versenyben reménykedtem” – mondta Baumgartner Zsolt.

Malajziai Nagydíj, végeredmény:

56 kör, 310.408 km – 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:31:07.490 ó (átlag: 204.384 km/ó); 2. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 1:31:12.512; 3. Button (angol, BAR-Honda) 1:31:19.058; 4. Barrichello (brazil, Ferrari) 1:31:21.106; 5. Trulli (olasz, Renault) 1:31:44.858; 6. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 1:32:00.588;...16. Baumgartner Zsolt (Minardi-Cosworth) 4 kör. (mti,o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?